7óra7

Elektron? Nem! Neutron? Nem! PROTON!

Elektron? Nem! Neutron? Nem! PROTON!

2013. 09. 26. | 7óra7

Három futó előadásuk (Frankenstein-terv Nehéz istennek lenni Szégyen mellé repertoárra kerül a Trafóban bemutatott, majd a Nemzeti Színházban játszott nagy sikerű, A jég című produkció. Nemsokára új előadással is bővül a színház kínálata: október 15-én mutatják be szintén a Trafóban a Demencia című darabot, amely Mundurczó Kornél öngyilkosság-trilógiájának második része.

Az első rész a 2012. szeptemberében a TR Warszawa produkciójaként készült Denevér amely az eutanázia különböző aspektusait vizsgálja. A többszörös díjnyertes lengyel előadás magyarországi bemutatója 2013. szeptember 28-án és 29-én lesz a Trafóban. Ezt követi a Proton Színház gyártásában, de ismét nemzetközi koprodukcióban készülő második rész, a Demencia, amelyben többszörösen kiszolgáltatott emberek teljes kilátástalansága vezet a csoportosan elkövetett öngyilkossághoz. A darabban emberi sorsokat, vágyakat láthatunk embertelen körülmények között.

Denevér (Nietoperz)

A gyakori hazai megjelenések és a Rába Roland rendezésében készülő, Az utolsó ember címet viselő második bemutató mellett az idei évadtól új arculattal is jelentkezik a Proton. A színház nevének hallatán a neutron és az elektron melletti harmadik részecske is eszünkbe juthat – jogosan: a színház neve és előadásai mind tartalmukban, mind formájukban mindig is arra törekednek, hogy egyfajta pluszt hordozzanak, így azt szeretnék, hogy a Proton lehetőségekkel teli virtuális játszótérként működjön. A színház hitvallása: *kreatív tagok + művészi és szociális projektek együtthatása = egy élhetőbb világ megteremtése*. Ezt szeretné tükrözni és átadni az új logó is.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr417997567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása