7óra7

Kutatók éjszakája - Programok a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Kutatók éjszakája - Programok a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2013. 09. 25. | 7óra7

Színház- és Filmművészeti Egyetem A Színház- és Filmművészeti Egyetem másodszor vesz részt a Kutatók éjszakája programsorozatában - olvasható az intézmény közleményében. Kutatható-e a színész művészete? Rögzíthető-e egy olyan alkotás folyamata, amelynek leggyakoribb eredménye, az előadás is egyszeri? - ilyen kérdésekre keresik a választ a meghirdetett előadások és műhelymunkák során.

Az egyetem ezen az éjszakán bepillantást enged legfőbb kutatási projektjeibe is: a doktori képzésben résztvevő oktatók és hallgatók a színészképzés, a filmes és színházi színészi alkotás, a színészi megszólalás, valamint ehhez kapcsolódóan a dráma- és forgatókönyvírás, a karakterépítés textuális, zenei és vizuális lehetőségeit mutatják be.

A Kutatók éjszakáját Tasnádi István drámaíró műhelygyakorlata nyitja. Bollók Csaba előadásában szó lesz a színészek és civil szereplők kamerák előtti munkájáról, Báron György A filmszínész Hollywoodban és Európában című előadásában pedig a method acting és a modell-színjátszás sajátosságairól szól.

Stőhr Lóránt filmesztéta előadásában az avantgárd film és a színészet kapcsolatáról beszél, Gimesi Dóra, a Budapest Bábszínház A hős útja a bábszínpadon - Fehérlófiától Batmanig címmel szólal fel, Sebők Borbála dramaturg pedig a színésznek a színházi nevelésben betöltött szerepéről beszél az érdeklődőknek.

Felszólal továbbá Ellinger Edina bábszínész, Kovács Dániel rendező, Szabó Mónika karmester, korrepetitor, Szabó Borbála író-dramaturg pedig Bartsch Kata, Enyedi Éva és Nagypál Gábor színész közreműködésével tart előadást.

A meghirdetett előadásokon a részvétel ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr467997577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása