7óra7

Összművészeti est a Bartók Zeneházban

Összművészeti est a Bartók Zeneházban

2013. 09. 24. | 7óra7

Az összművészeti est folyamán a programban résztvevő hat ország művészei a mesék világába kalauzolják a nézőket: erre az estére színészek, képzőművészek, zenészek elvarázsolt kastéllyá változtatják a Bartók Zeneház kertjét és termeit.

A többek között Németországból, Spanyolországból, Szlovéniából, Lengyelországból, Olaszországból érkező nemzetközi művészgárda Csuja László rendező vezetésével szeptember 23-án veszi birtokba a helyszínt, hogy saját országuk leghíresebb meséiből kiindulva hozzanak létre szombat estére képzőművészeti, színházi és zenei alkotásokat. A munkafolyamat során a filmesek is akcióba lendülnek: Vass Gergely operatőr vezényletével minden ország csapatával készítenek egy rövid bemutatkozó filmet, és magáról az alkotófolyamatról is készül egy 15 perces dokumentumfilm, továbbá a 28-i előadást is rögzítik.

A Európai Unió EURODYNAMICS elnevezésű társadalmi célokat felvállaló kulturális programsorozata 6 ország 96 művészének ad lehetőséget, hogy megismerkedjen más EU-s országos kulturális, társadalmi sajátosságaival és az összeurópai értékekkel. A projekt résztvevői 2013 során eddig Firenzében, Berlinben, Malagán, Gdasnkban és Lendván készítettek és dokumentáltak előadásokat, flashmobokat és performanszokat. A nemzetközi programsorozat fontos célkitűzése, hogy az előadások azok professzionális dokumentációja révén a helyi megjelenésen túl a programban résztvevő többi ország közönségéhez is eljussanak.

A Rákoshegyi Bartók Zeneház (1174 Budapest, Hunyadi utca 50.), Bartók Béla 1912 és 1920 közötti otthona, ahol életének és művészi pályafutásának meghatározó szakaszát töltötte, 2006. szeptember 22-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Azóta havonta 8-10 kulturális, főként zenei programmal örvendezteti meg a zeneszerető, és Bartók Béla emléke előtt tisztelegni kívánó látogatókat. A Zeneház munkatársai a Bartók Béla és a Petrovics Emil emlékszobák mellett, kiállítóteret és egy kamara jellegű koncert- egyben színháztermet is működtetnek, a hátsó udvarrész pedig kiváló akusztikai körülmények között nyári hangversenyek és operaelőadások megtartására nyújt lehetőséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr327997587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása