7óra7

Októberben újra nyit a KékSzobaHall

Októberben újra nyit a KékSzobaHall

2013. 09. 22. | 7óra7

A Kékprodukció 2013 februárjában indította útjára a KékSzobaHall elnevezésű programsorozatot a Budapest Jazz Clubban azzal a céllal, hogy legyen egy hely, ahol találkozhatnak mindazok, akik szívesen néznek színházat, hallgatnak zenét, szívesen cserélnek gondolatokat, kíváncsiak a világra és egymásra és szeretnek játszani.

Október 6án folytatódik Veiszer Alinda Felcserélt életek című beszélgetéssorozata. Ezen az estén Sándor Pál filmrendező és Till Attila műsorvezető játszik el a gondolattal: milyen is lenne, ha szakmát, pályát, életet cseréltek volna. A beszélgetésből kiderül, mit válaszoltak valaha a kérdésre: mi leszel, ha nagy leszel? És vajon kik lennének most, ha nem azok, akiknek ismerjük őket?

Az október 13-i Örkény (egypercesek) kalapban című formabontó irodalmi-színházi est valóban egyszeri és megismételhetetlen lesz, hiszen az alkotók számítanak a nézők aktív közreműködésére is: az előadás meghatározott pontjain a közönség kalapból sorsolja ki nem csak az elhangzó egyperces címét, hanem az azt előadó színész, Bíró Kriszta, Für Anikó és Kálid Artúr nevét is. Sőt, arra buzdítjuk nézőinket, hogy válasszanak és hozzanak magukkal kedvenc egypercest a közös játékhoz.

József Attila Freud nyolcvanadik születésnapjára írott költeményét választotta önálló estjéhez címadónak és mottónak Jordán Tamás. Az Amit szívedbe rejtesz - József Attila pszichoanalitikus naplója a Radnóti Színház egykori emblematikus előadása, amely a Szabad-ötletek jegyzékének szövegein keresztül enged bepillantást a költő gondolataiba, érzéseibe, vívódásaiba. Az előadást kizárólag 18 éven felüli nézőinknek ajánlják október 20-án.

Fülkefor és vidéke (Magyar mesék) - Parti Nagy Lajos

Irodalom és zene találkozik Parti Nagy Lajos: Mi történt, avagy sem című felolvasóestjén, ahol a most megjelenő új novelláskötetből elhangzó szövegek, azok nyelvi leleményei, játékossága, hangulata inspirálja az ütőhangszereken közreműködő Dés András improvizációit.

November 3-án a KékSzobaHallban tartja Keresztül Európán című új lemezének előbemutatóját Tompos Kátya és Hrutka Róbert állandó zenésztársaik közreműködésével. A Keresztül Európán varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig, a két kultúra, Kelet és Nyugat találkozása; dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven. Az est után a művészek dedikálják a helyszínen megvásárolható lemezt.

Az eseményekre belépők online is vásárolhatók

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr17997603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása