7óra7

Visszavonták a sztrájkfelhívást, megtartják a premiert

Visszavonták a sztrájkfelhívást, megtartják a premiert

2013. 09. 21. | 7óra7

Az Operaház sajtóirodája az MTI-vel azt közölte, hogy az intézményben működő három érdek-képviseleti szervezet közül kettő - köztük a műszaki dolgozókat, illetve a balett- és zenekari művészeket tömörítő szakszervezet képviselői, akik nem fenyegettek sztrájkkal - már pénteken a kora délutáni órákban aláírták a megállapodást.

Magyar Állami Opera

Az Operaház a Falstaff esti premierjét "mindenképpen megtartja, miként ez eddig sem volt kétséges" - olvasható a közleményben.

Az ODFSZ ugyancsak sajtóközleményben tudatta, hogy "a munkáltatóval való sajátos, iszapbirkózásnak nevezhető üzenetváltásokat követően" aláírta azt a megállapodást, amelyik ez év december 31-éig az Operaházban, valamint az Erkel színházban tartott előadásokra és főpróbákra vonatkozó juttatásokról szól. A juttatások mértéke kérésüknek megfelelően nem változott. Az Operaház vállalta, hogy kész fenntartani ez év december 31-ét követően is a megállapodást, amennyiben az erre irányuló tárgyalások eredménnyel zárulnak. Ha viszont a tárgyalások sikertelenek, úgy a hivatkozott megállapodás december 31-ével hatályát veszti.

Mindezt a szakszervezet úgy értékelte, hogy erre a naptári évre a társulati tagok reálkeresetének csökkentését meg tudták akadályozni. Rögzítették ugyanakkor, hogy a kollektív munkaügyi vitában megfogalmazott követeléseiket továbbra is fenntartják, de tekintettel arra, hogy követelésük teljesült, és szakszervezetük számára "az Operaház presztízse - beleértve a mai premiert - legalább annyira fontos, ha nem fontosabb, mint másoknak, akik erről szónokolnak", a sztrájkfelhívásukat visszavonják. Így a Falstaff-premier teljes pompájában megtartható lesz - tették hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr917997611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása