7óra7

Mamelosn – A Gólem Színház évadnyitó bemutatója

Mamelosn – A Gólem Színház évadnyitó bemutatója

2013. 09. 20. | 7óra7

Mi történik akkor, ha három nő férfi nélkül a színpadra kerül? Mi történik akkor, ha három nőből az egyik az NDK kommunista rezsimjének élharcosa volt, a másik mindenből kiábrándult mai német, a harmadik pedig leszbikus és New Yorkba készül? Mi történik akkor, ha ez a három ember egy zsidó családot alkot?

Kerekes Viktória, Huzella Júlia, Kiss Mari

A Gólem Színház szeptemberi évadnyitó előadása, a Mamelosn a fenti kérdésekre keresi a választ. Borgula András rendező nem minden célzatosság nélkül választotta a Kleist-díjas, berlini Marianna Salzmann drámáját, amelyben a szembenézés a múlttal és a jelennel elkerülhetetlen. Mit kezdjünk a II. világháború hithű kommunistáival, akik a romokból építettek fel egy országot és most ők is kisemmizettek? Lehet-e élni úgy, hogy nem hiszünk semmilyen eszmében? Ezt nevezzük a 21. század hétköznapjainak?

A Mamelosn-ban női sorsok villannak fel, amelyekben ugyan voltak férfiak, de a jelen társtalanul történik meg a szereplőkkel, akárhogy feszülnek neki, hogy saját életüket bármilyen értelmes irányba fordítsák. Ez az igazán remek és finom humorral fűszerezett európai családi és társadalmi dráma 21. század történelmi díszletei között teljes mértékben rólunk szól.

A előadásban, amelyet a Független Thália Projekt keretében mutatnak be, Huzella Júlia, Kerekes Viktória és Kiss Mari láthatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr637997629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása