7óra7

Felhőtündér: tánc-performansz óvodásoknak

Felhőtündér: tánc-performansz óvodásoknak

2013. 09. 20. | 7óra7

Juhász Kata koreográfiája egy olyan élőzenés tánc-játék, amelyet nem a megszokott színpadi körülmények között, hanem a gyermekek saját közegében, az óvoda kertjében adnak elő zenészek, bevonva az óvodásokat is. Az előadást az idén száz éve született Weöres Sándor Déli felhők című verse inspirálta, ami a felhők vonulását követve, egy képzeletbeli utazásra viszi a gyerekeket.

p{color:white; background:#8c0e0f; padding: 5px 10px}. Weöres Sándor: Déli felhők

p{color:white; background:#993333; padding: 5px 10px}. Domb tövén, hol nyúl szalad,
S lyukat ás a róka:
Nyári fényben, napsütésben
Felhőt les Katóka.
Zöld fűszál az ajka közt,
Tenyerén az álla...
A vándorló felhő-népet
Álmosan csodálja.

Az előadás koreográfusa Juhász Kata, zenészek, zeneszerzők: Kertész Endre (cselló), Kovács Saci (fuvola), Ölvedi Gábor (ütőhangszerek), táncosok: Bukta Gergő, Grecsó Zoltán, Horváth Máté, Jenna Jalonen, Juhász Kata.

Juhász Kata koreográfus, táncművész 1996 óta készít önálló koreográfiákat és szóló előadásokat. 1998 és 2006 között a Frenák Pál Társulat szólistája volt: a társulat teljes repertoárját táncolta. Az együttessel vendégszerepelt mind európai, mind távol-keleti színházakban és fesztiválokon. 2006-ban megalapította saját társulatát, amivel rendszeresen fellép Budapesten és Európa különböző rangos táncfesztiváljain. Jelenleg Like me, like me és a Rossz tanuló felel című középiskolásoknak szóló beavató táncszínházi, drámapedagógiai programjával turnézik országszerte.

A Tesz-Vesz Óvoda címe: 1118 Budapest, Zólyomi út 20-22., jegyvásárlásra a helyszínen lesz lehetőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr17997671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása