7óra7

A 42. hét a legjobb előadás, a Vaknyugat a legjobb rendezés a Vidor Fesztiválon

A 42. hét a legjobb előadás, a Vaknyugat a legjobb rendezés a Vidor Fesztiválon

2013. 09. 19. | 7óra7

A zsűri a legjobb előadásnak járó *Dottore-díj*at *Pintér Béla* A 42. hét című produkciójának ítélte, ennek főszereplője, *Csákányi Eszter* kapta a legjobb női alakítás *Colombina-díj*át.

A 42. hét - Csákányi Eszter, Thuróczy Szabolcs

A legjobb rendezés *Capitano-díj*át a *Gothár Péter* által színpadra állított Vaknyugat kapta, amelynek két főszereplője, *Rétfalvi Tamás és Ficza István* együtt kapták a legjobb férfi alakítás *Arlecchino-díj*át.

Vaknyugat - Rétfalvi Tamás, Ficza István

A legVIDORabb előadás *Pulcinella-díj*át az Illatszertár című produkció kapta, amelynek egyik szereplője, *Szemenyei János* érdemelte ki a legjobb férfi epizódalakítás *Brighella-díj*át, megosztva a Bivaly-szufléban színpadra lépett *Horváth Lajos Ottó*val.

Bivaly-szuflé - Scherer Péter, Horváth Lajos Ottó

A legjobb női epizódalakítás *Smeraldina-díj*át *Jordán Adél és Pálos Hanna* kapta A nyaralásban játszott szerepéért. A legjobb díszlet *Pantalone-díj*át *Taksás Mihály* kapta a Szentivánéj című előadásért. A *Pierrot-díj*at, amelyet a legjobb utcaszínházi előadásnak ítélnek, *Fekete Dávid* Törökvész vitéz, avagy Vitéz László és a törökök című produkciója kapta.

Illatszertár - Szemenyei János

A zsűri egybehangzó döntése alapján a legbátrabb csapatjátékért különdíjat kapott a Picaro Társulat Sárkánytivornya című előadása.

A Vidor Fesztivál 2013-as életműdíját *Benedek Miklós* kapja.

A Napsugár fiúk - Benedek Miklós

A Vidor Fesztivál elismeréseit idén sem díjkiosztó gálaesten adják át, hanem a fesztivál befejezése után rendhagyó módon „házhoz viszik” a díjakat, azaz a nyertes produkciók első „otthoni” előadásán, a saját közönségük előtt vehetik majd át a díjazott művészek a Vidor Fesztiválon nyert trófeájukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr407997763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása