7óra7

Megnyílt a Budaörsi Latinovits Színház

Megnyílt a Budaörsi Latinovits Színház

2013. 09. 14. | 7óra7

Az ünnepélyes évadnyitón Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, a fenntartó, Budaörs Város Önkormányzata nevében kiemelte: "Azt gondolom a művészetről, hogy az a szabad alkotás terepe. Az «elvárás» az, hogy működjék szabadon az intézmény, és lehetőség szerint ezt tudják összhangba hozni a bevételekkel is.”

Frigyesi András, a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója

Frigyesi András igazgató színháznyitó és évadindító beszédében hangsúlyozta: "A színházteremtés mindig az időbeli és a térbeli jelenre reagáló, annak tükröt tartó, jó szándékú változtatásokat megfontolásra ajánló folyamat. A színház a polgárok számára a gondolkodás és az élményszerzés tere, és így a városi életminőség része."

Latinovits Zoltán féltestvére, Frenreisz Károly levélben üdvözölte a névválasztást: "A Latinovits név örömet fog okozni azoknak, akik belépnek a színházba, és egy kicsit eszükbe jut Zoltán bátyám. A színházban dolgozó művészeket, dolgozókat pedig a név kötelezi, hogy őrá emlékezve még színvonalasabb, még rangosabb előadások kerüljenek bemutatásra."

Berzsenyi Bellaagh ÁdámA Budaörsi Latinovits Színház izgalmas repertoárja révén egy igazi értékteremtő-értékközvetítő szellemi-színházi műhely jön létre, amely egyúttal a szélesebb közönség igényeit is igyekszik kielégíteni. A színház októberben három hét alatt három bemutatót tart, jelenleg is közel ötven művész próbál párhuzamosan. Barillet-Grédy: A kaktusz virága című előadás mellett (rendező: Bereczki Csilla, főbb szerepekben: Gazdag Tibor, Fazakas Juli, Szakács Zsuzsa), R&L, avagy a mágusok birodalma készül Puskin Ruszlán és Ludmilla című meséje nyomán (rendező: Almási-Tóth András, a főbb szerepekben: Nagy Dániel Viktor, Sándor Péter és Mertz Tibor) és Max Frisch: Játék az életrajzzal című művét Berzsenyi Bellaagh Ádám állítja színpadra (a főbb szerepekben: Ilyés Róbert, Szalay Marianna és Marton Róbert).

Hogy a bemutatókat megelőzően se maradjanak a budaörsiek színház nélkül, meghívott előadásokkal megrendezik a Budaörsi Színházi Napokat, 2013. szeptember 19. és 28. között. A vendégjáték-sorozat keretében színpadra lép többek között a Kossuth- és Jászai Mari díjas érdemes művész Jordán Tamás, a Kossuth-díjas Vári Éva, a Jászai és Latinovits Zoltán-díjas Alföldi Róbert. Szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján a magyar színháztörténet hatalmas alakjára, Sinkovits Imrére emlékeznek 85. születésnapja alkalmából fiával, Sinkovits-Vitay Andrással.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr687997695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása