7óra7

Elhunyt Budai Katalin

Elhunyt Budai Katalin

2013. 09. 11. | 7óra7

Dr. Budai Katalin az ELTE magyar-angol szakát végezte el, majd az ELTE Esztétika Tanszékén és a Színházi Intézetben két éves doktori képzésen (tudományos továbbképzési ösztöndíjban) vett részt. Az Akadémiai Kiadó szerkesztője lett, ezzel párhuzamosan írt irodalomról, színházról. Első publikációja még egyetemista korában, 1975-ben, a Színház című folyóiratban jelent meg. 1988-tól a Film-Színház-Muzsika című hetilap munkatársa, majd 1994-ig a Magyar Napló kritikai rovatának vezetője. 1998-2000 között a Frankfurti Könyvvásár magyar jelenlétének programszervezője, 2000-től a kulturális tárcák irodalmi ügyekért felelős köztisztviselője volt.

"A Céhnek kezdettől aktív tagja voltam, vagyok. A gyakorló szinikritikust meglehetősen elnyomja a szürke aprómunka, konkrétan: elég fáradságos kétféle szakmai identitással dolgozni, de igyekszem, s eleddig sikerült is, a szívbéli vonzódást is életben tartani. (Munkáim között kötetek szerkesztése, fordítása, tanulmányok, saját monográfia, stb. – ellenőrizhetően az interneten.)" – írta a Kritikusok Céhének honlapján közzétett rövid önéletrajzában

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227997725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása