7óra7

A bukaresti Tóték érkezik a Katonába

A bukaresti Tóték érkezik a Katonába

2013. 09. 09. | 7óra7

Victor Ioan Frunză 1992 óta rendez magyar nyelvű előadásokat. Elmondása szerint azért szereti a magyar drámaírókat, mert képesek univerzálisan megfogalmazni egy-egy történetet, még akkor is, ha azok jellegzetesen magyar problémákat dolgoznak fel.

Örkényt az emberi lélek boncmesterének tartja, aki tragikomikus jeleneteivel teszi emberivé és életszerűvé az egyébként drámai eseményeket.

A Tóték az emberi jellem eltorzulásának kis panoptikuma, egyik alapkérdése pedig, hogy miért hódol be az épeszű ember szolgálatkészen a hatalomra jutott őrülteknek, újra meg újra. A bukaresti előadás sikere is bizonyítja, hogy a Tót család groteszk története bármikor, bárhol érvényes és aktuális lehet.

A Tótékban nyújtott teljesítményéért George Costin idén a legjobb férfi alakításért járó UNITER-díjat vehette át,

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr47997755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása