7óra7

Sepsiszentgyörgyön kezdi évadát a Frenák Pál Társulat

Sepsiszentgyörgyön kezdi évadát a Frenák Pál Társulat

2013. 09. 05. | 7óra7

Új arculatot kap a társulat honlapja www.ciefrenak.fr – szeptember 12-én pontban 12:00-kor válik aktívvá az új weboldal.

Szeptember 14-én a Műcsarnokban látható a MenNonNo című szólókoreográfia. A borkóstolóval egybekötött előadásban ez alkalommal a társulat francia táncosnője, Marie-Julie Debeaulieu táncol majd, a múzeum pedig a táncelőadás kedvéért speciális esti nyitvatartással várja a látogatókat – az eseményre szóló jeggyel megtekinthető Körösényi Tamás A művészet él című, azon a hétvégén záró kiállítása.

Mindeközben Frenák Pál koreográfus-társulatvezető a Kassai Balett felkérésére, a balettegyüttes táncosaival új előadásra készül Chaotica címmel. „Mindig rendkívül inspiráló új táncosokkal, új közegben dolgozni. A kassai balett táncosai kiváló táncművészek, hatalmas korporális és technikai tudással, ugyanakkor azt szeretném, ha ez alkalommal a közönség nem csak azt látná a színpadon, hogy ezek a táncosok mennyi mindent tudnak, hanem hogy kik is ők valójában. Nem történetmesélő, narratív keretben dolgozom velük, intenzív közös kreációs munka folyik, amelyben a táncosok saját személyes emlékei és gesztusai, az egyéni történetek és élmények is helyet kapnak.” – mondja Frenák Pál a készülő előadásról. A bemutató Európa Kulturális Fővárosában 2013 szeptember 27-én lesz.

A legfrissebb Frenák-kreáció, az áprilisban bemutatott x&y – battement de coeur című előadás is visszatér az új évadban: szeptember 21-én a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó programjában, november 2-3-án a Trafó Kortárs Művészetek Házában, november 6-7 között pedig a franciaországi Evreux-ben szerepel a produkció.

Decemberben két szólókoreográfiával Kubába utazik a társulat a Santa Clara városában megrendezésre kerülő 9. Casa del Trompo-i Táncművészeti Fesztivál meghívására, majd visszatér, a Lábán-díjas Fiúk című koreográfiával. A férfilélek mélységeibe kalauzoló, legendás előadás hosszú szünet után újra színpadon, újra Budapesten, új szereposztásban látható majd, a Trafó Kortárs Művészetek Házában, még az ünnepek előtt, három egymást követő estén.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr807997775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása