7óra7

Poligamy címmel mutat be új musicalt a Madách Színház

Poligamy címmel mutat be új musicalt a Madách Színház

2013. 09. 04. | 7óra7

A produkció hétfői sajtótájékoztatóján Szirtes Tamás igazgató, a darab rendezője kiemelte: a Madách Színház elkötelezett amellett, hogy új magyar musicalek jöjjenek létre. Emlékeztetett arra, hogy 2009-től, az első musical-pályázatuk kiírása óta a Madách Színházban sorra születnek új zenés darabok, bemutatták a Csoportterápia és az Én, József Attila című produkciót is.

Nagy Sándor, Balla Eszter

Hozzátette: a következő "nagy kaland" a Poligamy című darab, amely Orosz Dénes azonos című filmje alapján készült. Az igazgató a művet "sajátos, új műfajú" darabnak nevezte. Hangsúlyozta: bár csodálatos dolog nagy műveket színre vinni, az igazi művészi kihívás egy színház számára az, amikor önálló művet hoz létre.

Az új musical szövegkönyvét Szente Vajk, Galambos Attila és Szirtes Tamás írta, a zene Bolba Tamás, a dalszöveg Galambos Attila és Szente Vajk munkája. A bemutatót október 26-án és 27-én láthatja a közönség.

Szirtes Tamás az MTI-nek elmondta: a darabban több olyan fiatal művész is látható lesz, aki még nem szerepelt a Madách Színházban. Hozzátette: Molnár Ferenc pedig - aki ugyan régóta dolgozik a színházban - most dolgozik először koreográfusként a társulattal.

A Poligamy című darabot kettős szereposztásban adják elő. A főszerepeket Nagy Sándor és Nagy Balázs mellett Balla Eszter és Kovalik Ági, Gallusz Nikolett és Oroszlán Szonja, valamint Sánta László és Szente Vajk alakítja. Az előadásban Trecskó Zsófia, Feke Pál/Galbenisz Tomasz, Détár Enikő/Várady Viktória, Molnár Gyöngyi, Kiss Ramóna, Barta Alexandra, Sári Éva, Lapis Erika/Wégner Judit, Székhelyi József és Dobos Judit, valamint a Madách Színház tánckara, zenekara és kórusa lép színpadra. A produkció díszlettervezője Szlávik István, a jelmeztervező Fekete Mónika, a zenei vezető Erős Csaba, a játékmester pedig Bencze Ilona.

Az évad pénteken indul a Madách Színházban a Mary Poppins produkcióval. A második bemutató George Feydeau Kézről kézre című vígjátéka lesz Hamvai Kornél átdolgozásában, Réthly Attila rendezésében. A premiert 2014. január 31-ére tűzték ki. A következő előadás szintén egy film musicalváltozata lesz, a Gyárfás Miklós forgatókönyvéből készült Tanulmány a nőkről című alkotás színpadi változatát Szente Vajk rendezi. Az év végén a Szegedi Szabadtéri Játékokkal közösen mutatják be az Ének az esőben című produkciót, amelyet a szegedi bemutatót követően, a jövő évad szeptemberében tűz műsorra a Madách Színház.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr777997809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása