7óra7

Öt bemutató lesz idén a Centrál Színházban

Öt bemutató lesz idén a Centrál Színházban

2013. 09. 03. | 7óra7

A keddi társulati ülésen Puskás Tamás, a színház igazgatója elmondta, hogy a Centrál Színház az elmúlt évadban a legtöbb nettó jegyárbevételt produkálta a Centrál Színházhoz hasonló méretű színházak között. Ez az eredmény feljogosítja arra, hogy a színház arculatával is törődjön, és a Centrál Színház végre elnyerje azt a fővárosi művészi státuszt, amit a nézők a jegyvásárlásukkal eddig is megszavaztak neki. A Centrál Színház a bemutatókra való készülés mellett a brand-dé válást erősíti, és ezért átfogó kampányba kezd ősszel, összekötve a jegy- és bérletárusítással.

Az elmúlt évad bebizonyította, hogy a Centrál Színház műsorkínálata valódi alternatívával szolgál azoknak, akik a színházbezárások vagy színházi profilváltások következtében hirtelen felszabaduló estékkel rendelkeznek.

Illatszertár - Pokorny Lia, Simon Kornél A Keszthelyi Nyári Játékok-on tizenháromszor teltházzal játszottuk el Illatszertár előadásunkat.A nyári sikernek köszönhető bevételből a Centrál Színház társulatának nyári stábja, évadeleji jutalmat kaphatott. A produkciót a színikritikusok a Legjobb Szórakoztató Előadás kategóriájában Kritikusok Díjára jelölték, a díjkiosztás szeptember 22-én lesz a Trafóban.

A Centrál Színház a 2013/14-es évadban három, új nagyszínpadi bemutatóval és két kisszínpadi előadással várja a nézőket. Új bemutató lesz Puskás Tamás rendezésében Michael Frayn: Függöny fel! című darabja, Bozsik Yvette rendezi és koreografálja a Chicago című musicalt, és az évad második felében lesz a harmadik nagyszínpadi premier, szintén Puskás Tamás rendezésében. Mark Haddon kultikus regényének - A kutya különös esete az éjszakában - színpadi adaptációja egyenesen a West Endről érkezik a Centrál Színházba.

A Centrál Színház társulatába szerződött Botos Éva, Szilágyi Csenge és Schmied Zoltán, aki a Thália Színházból szerződött vissza.

A társulati tagok mellett a Függöny fel!-ben Bereczki Zoltán, Szemenyei János, Cserna Antal, a Chicagoban Schell Judit, Jordán Adél, Falusi Mariann, Kulka János, Stohl András, A Kutya különös esete az éjszakában című produkcióban Kovács Krisztián és Scherer Péter játszanak majd.

A Kisszínpadon bemutatjuk Pataki Éva színdarabját,az Edith és Marlene című darabot, Mészáros Márta rendezésében, Botos Évával és Nagy-Kálózy Eszterrel a címszerepekben.

Második előadás Vinnai András: Balhé Atlasz című párkapcsolati őrülete lesz, Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Kovács Krisztián elővezetésében.

Évad végén Shakespere bemutatóra készül a társulat. Nádasdy Ádám új fordításában és Puskás Tamás rendezésében kerül színre a Szeget szeggel. A Kisszínpadon Kiss Márton és Baráthy György új zenés darabra készülnek.

A társulati ülés után azonnal elkezdődött a Függöny fel! olvasópróbája. A szereplők: Schmied Zoltán, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán/Szemenyei János, Botos Éva, Szilágyi Csenge, Cserna Antal, Ágoston Katalin, Vári-Kovács Péter és Papp János.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577997797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása