7óra7

Új és visszatérő társulatok a Szkénében – Nyolc bemutató az új évadban

Új és visszatérő társulatok a Szkénében – Nyolc bemutató az új évadban

2013. 08. 30. | 7óra7

Első bemutatót, a többszörösen díjazott Bányatrilógia befejező darabját a Bányavízet szeptember 17-én és 18-án láthatja először a közönség Csizmadia Tibor rendezésében, aki ezzel elsőként rendezi meg mindhárom részt. Szeptember végi bemutatóra készül Pintér Béla Titkaink című darabja ezúttal az ügynöktémát dolgozza fel.

Kaszás Gergő a Bányavíz díszlettervével

Az őszi hónapokban két táncbemutatóval várják a nézőket: a Feledi Project Öngyilkos érzelmek című előadásának alapötletét az A Single Man című regény és film adta, a 11 című produkció pedig összművészeti kísérlet, amelyben a film, a tánc, a zene ötvöződik a PSIX Project előadásában.

A 2010-ben alakult és tavasszal a FESZ által Pályakezdő díjban részesült k2 színházi társulás Shakespeare A vihar című drámáját dolgozza fel meglepetés alkotókkal VIHARok címmel.

Most már visszatérő vendégnek nevezhető mind a Vádli Alkalmi Színházi Társulás, akik Paul Foster I. Erzsébetét mutatják be Fodor Tamással a főszerepben Szikszai Rémusz rendezésében, mind a Forte Társulat, akik egy fiatal angol írónő, Helen Edmundson Írtás című darabját dolgozzák fel Horváth Csaba rendezésében.

2014 tavaszán ősbemutatóval tér vissza a Nézőművészeti Kft. Artur Palyga A zsidó című, 2008-ban íródott művével. A Kft. tagjait ezúttal Lázár Kati és Sárközi-Nagy Ilona egészítik ki.

Három évadot megélt Jövőtánc sorozat után ismét különleges helyszínen, a Ráday utcai Púder Bárszínházban indítanak útjára egy kortárs költők, irodalmárok és táncosok közös alkotásaiból álló sorozatot TÁNCVERSEK címmel. A programok művészeti vezetője Horváth Csaba koreográfus-rendező, a Forte Társulat vezetője lesz.

Pintér Béla és Társulata idén decemberben lesz 15 éves, ezért a 2013-as év utolsó hónapja ünnepléssel és csupa meglepetéssel telik: az eddigi 19 előadásból kettő kivételével mindet előveszi a társulat, amelyeket kronologikus sorrendben tűznek műsorra.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr387997829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása