7óra7

Augusztus végén elkezdődik az évad a Vígszínházban

Augusztus végén elkezdődik az évad a Vígszínházban

2013. 08. 29. | 7óra7

Vígszínház A Pesti Színházban először 1997-ben műsorra tűzött Sógornők című darab utoljára a 2002/2003-as évadban volt látható - közölte a Vígszínház csütörtökön az MTI-vel. A darab főszereplője egy nagyváros lakótelepén élő családanya, aki bélyegek és matricák formájában hatalmas nyereményhez jut. Ezt azonban csak akkor tudja levásárolni, ha valamennyi matricát füzetekbe ragasztja. Az asszony meghívja testvéreit, sógornőit, szomszédait egy "ragasztó-partira", amelyen a felajzott asszonyok beszélgetnek, panaszkodnak, miközben elfojtott indulatok szabadulnak fel, sorsok titkaira derül fény és váratlan látogatók érkeznek.

Michel Tremblay kortárs kanadai drámaíró műve egyszerre mulatságos és abszurd, miközben pontos képet fest arról, hogy a hirtelen jött szerencse miként változtatja meg egy közösség mindennapjait. A Parti Nagy Lajos fordításában és átiratában hallható szöveget mindvégig szellemes nyelvi játékok fűszerezik - áll a közleményben.

A Kútvölgyi Erzsébet, Majsai-Nyilas Tünde, Börcsök Enikő, Tornyi Ildikó, Hullan Zsuzsa, Venczel Vera, Pápai Erika, Szatmári Liza, Igó Éva, Halász Judit, Szabó Erika és Hegedűs Barbara szereplésével látható előadás díszletét Csanádi Judit, jelmezeit Remete Kriszta tervezte.

A Vígszínház nagyszínpadán az első előadást a magyar dal napján tartják Popfesztivál 40 címmel. A produkció a negyven évvel ezelőtt bemutatott musical, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról jubileumára születik.

Az idei évadban a Vígszínház nagyszínpadán Georg Büchner Danton halála Gogol A revizor, Heltai-Nestroy Lumpáciusz Vagabundusz és Presser-Adamis-Déry Popfesztivál 40 című darabját láthatja a közönség. A Pesti Színházban Sütő András Az álomkommandó Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok, Szép Ernő Vőlegény és Arany János Toldi című művét, a Házi Színpadon pedig Elfriede Jelinek Téli utazás című színművét mutatják be.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77997835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása