7óra7

Nestroytól Theo van Gogh-ig az új bécsi színházi évadban

Nestroytól Theo van Gogh-ig az új bécsi színházi évadban

2013. 08. 21. | 7óra7

A Burgtheaterben a Salzburgi Ünnepi Játékokon nagy érdeklődés mellett bemutatott Johann Nepomuk Nestroy-darabbal, a Lumpáciusz Vagabundusszal (Lumpazivagabundus) kezdődik az évad szeptember 6-án. A 19. századi színművet Matthias Hartmann, Burgtheater-igazgató töltötte meg aktuális utalásokkal.

Szeptember 17-én újra műsorra tűzi a színház a Veréb és Angyal (Spatz und Engel) című, Marlene Dietrich és Edith Piaf alakját, valamint a két 20. századi díva barátságát megidéző előadást. A két énekesnőt Sona MacDonald és Maria Happel személyesíti meg dalok és szövegrészletek segítségével.

Ugyancsak kétszemélyes kamaradarabot mutat be szeptember végén a Theater in der Josefstadt. Theo van Gogh dán rendező Az interjú című darabjának szereplői egy politikai újságíró és egy bulvárhősnő. A színműből 2007-ben Steve Buscemi rendezett filmet, a szerepeket saját magára és Sienna Millerre osztva.

A Burgtheaterban október 11. és 13. között jubileumi konferenciával ünneplik a ház fennállásának 125. évfordulóját. "Milyen színházról álmodunk?" a mottója a konferenciának, amelyre hivatalos Claus Peymann, a Berliner Ensemble intendánsa, a színház korábbi igazgatója, Klaus Maria Brandauer Oscar-díjas osztrák színész, valamint Alföldi Róbert is.

November 22-én a Volkstheater Robert Wilson és Tom Waits 2000-ben bemutatott drámaadaptációját, a Woyzecket eleveníti fel. A 19. századi német drámaíró, Georg Büchner drámatöredéke alapján készült zenés darabot Michael Schottenberg intendáns állítja színpadra.

Decemberre is tartogatnak újdonságokat a bécsi színházak. A Burtheaterbe idén visszatért Klaus Maria Brandauer a Lear király címszerepét formálja meg Peter Stein rendezésében. A Theater in der Josefstadt Thomas Mann előtt tiszteleg a József és testvérei színpadi átiratával.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr317997897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása