7óra7

E-könyv-sorozatban jelennek meg Fábri Péter művei

E-könyv-sorozatban jelennek meg Fábri Péter művei

2013. 08. 14. | 7óra7

Negyven évvel ezelőtt, 1972-ben jelent meg Fábri Péter első verskötete, a Fosztóképzőkkel. A rendkívül népszerűvé vált, akkor 18 éves költőnek már két év múlva új verskötete jelent meg, hamarosan pedig más műfajokban írott műveivel is megismerkedhetett a közönség. Szinte nincs olyan műfaj, amelyben ne alkotott volna. Megjelentek regényei, meséi, novellái, játszották tragédiáját, komédiáját, zenés és gyerekdarabjait, klasszikus és kortárs drámafordításait, továbbá számtalan dalszöveg fűződik a nevéhez Szakácsi Sándor, Kováts Kriszta, Kern András, Bajor Imre albumain és színházi produkciókban.

A Kossuth Kiadó az idei Könyvfesztivál alkalmából elindítja Fábri Péter műveinek összkiadását e-könyvek formájában (epub és mobi formátumban).

Eddig 18 kötet készült el. Körülbelül a művek fele jelent meg korábban hagyományos könyvalakban, másik felét nagyobb részt a kötetekben meg nem jelent színpadi művek és fordítások teszik ki. A dalszövegekből készülő könyv és az író színházi írásaiból, illetve publicisztikájából készülő könyvek hamarosan követik a többit.

Az elkészült 18 kötet a Könyvfesztiváltól kezdődően folyamatosan kerül fel a kiadó e-könyveket tartalmazó weboldalára. A sorozatot a Mozsár kávézóban (Budapest, VI. kerület, Mozsár-Nagymező utca sarok), 2012. április 24-én, kedden 17:30-kor mutatják be. A szerzővel Sándor Erzsi beszélget.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr638000795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása