7óra7

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára

2013. 08. 07. | 7óra7

Szegedi Nemzeti Színház A színház különböző konstrukciókban összesen tizenhatféle bérletet kínál a közönségnek, köztük tematikus zenés, gyerek- és diákbérletet, valamint premierekre, hétvégi vagy hétköznapi előadásokra szóló belépőket - mondta a direktor.

Hozzátette: emellett a kínálatot háromféle "szabad bérlet" is színesíti, ezeknél a néző az előadások napját és típusát is szabadon választhatja meg.

Újdonság - a teátrum társulatának egykori kiváló tagjáról elnevezett - Mentes József-bérlet, amellyel hat előadás főpróbája tekinthető meg. A főigazgató e bérletet azoknak ajánlja, akik a premiert sem tudják kivárni vagy nem szeretnék megfizetni a Nemzeti premier bérlet borsosnak mondható árát, ugyanakkor szeretnének a "jól értesültek" között lenni.

A bérletek ára az elmúlt évhez képest csupán csekély mértékben emelkedett, a ruhatári díj egy részét építették be a belépőkbe, ezzel párhuzamosan azonban a ruhatár használata ingyenessé, a pénzforgalom megszűntével gyorsabbá válik.

A teátrum a hagyományokhoz híven megajándékozza az első háromszáz bérletvásárlót, akiket meghívnak a szeptember 6-i Nyitány gálára, amelyen az évadelőzetes keretében bemutatkoznak a társulat új tagjai és azok a színészek, akik jelentősebb feladatot kapnak.

Gyüdi Sándor elmondta: a bérletesek között igen magas a székeiket évről évre megújítók aránya - idén erre szeptember 9-ig nyílik lehetőség -, sokan akár évtizedek óta is ugyanarról a helyről, baráti társaságban nézik az előadásokat.

Az évad szeptember 20-án a Kisszínházban Csokonai Vitéz Mihály Karnyóné című vígjátékának premierjével kezdődik. A Nagyszínházban az első bemutató a Verdi-bicentenáriumhoz kapcsolódva a Simon Boccanegra lesz október 18-án.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr617997967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása