7óra7

Augusztus 20-i ünnep az István király bemutatóján a Margitszigeten

Augusztus 20-i ünnep az István király bemutatóján a Margitszigeten

2013. 08. 02. | 7óra7

Margitszigeti Szabadtéri Színpad Az operát az ősbemutató óta az eredeti formájában, nagyszínpadi rendezésben most láthatják először a nézők. A Szabad Tér Színház Szent István halálának 975. és szentté avatásának 930. évfordulója tiszteletére állítja színre a darabot, melyhez Bán Teodóra igazgató az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött kéziratok alapján rekonstruáltatta a kottát.

A nagyszabású előadáshoz az Erkel-család leszármazottja, Erkel László Kentaur készített díszlet- és jelmezterveket, melyekből kiállítást rendeznek. Az ünnepi bemutatón a nézőkből megalakul az ország legnagyobb kórusa: "nyitányként" elhangzik Erkel Hazám, hazám című áriája, a közös éneklésről légi fotó készül.

Az előadásban az Operaház legkiválóbb magánénekesei lépnek színre, a címszerepet Bretz Gábor alakítja. Közreműködnek az MR Szimfonikusok és Énekkar, karmester Vajda Gergely, rendező Nagy Viktor.

>>> István király - színlap, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr417997991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása