7óra7

Aradi bemutató a THEALTER Fesztiválon

Aradi bemutató a THEALTER Fesztiválon

2013. 07. 26. | 7óra7

A szombaton 18 órakor kezdődő előadást a szegedi Régi Zsinagógában játsszák a 23. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon, a Szabad Színházak Nemzetközi találkozója keretében.

A kortárs román drámaíró, színész-rendező Theo Herghelegiu műve eredetileg prózának készült, de az alkotók "minimál-szürreál musicalként" játsszák Harsányi Attilával, Tege Antallal és Zsíros Lindával a főszerepben. Az előadás zenéjét Éder Enikő és Borsos Pál szerezte, a koreográfus Zsíros Linda.

Tapasztó Ernő rendező az MTI-nek elmondta: mindkét magyarországi társulattal régóta együttműködnek, de a békéscsabai színházzal ez az első koprodukciójuk. A békéscsabaiak jelentős mértékben hozzájárultak az infrastruktúrával az előadás létrejöttéhez - tette hozzá.

Az előadás a bezártságról, a kiúttalanságról szól, ez kontrasztban van a mai világgal, amely mindenre azonnal megoldást akar nyújtani. "A bezártság önmagunk vagyunk, az előadás adja meg a választ arra, hogy ebből van-e kiút, vagy sem" - mondta a rendező.

Az előadás műfajáról szólva hangsúlyozta, hogy nem klasszikus értelemben vett musicalről, hanem olyan produkcióról van szó, amely színházi, zenés színházi és mozgásszínházi elemeket kever, és megpróbálja tágítani a műfaji kereteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr517998019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása