7óra7

Nyit a XXI. Szárnyas Sárkány Hete Utcaszínházi Fesztivált Nyírbátorban

Nyit a XXI. Szárnyas Sárkány Hete Utcaszínházi Fesztivált Nyírbátorban

2013. 07. 10. | 7óra7

Dózsa György fesztiváligazgató elmondta az MTI-nek szerdán: a hazai fellépők mellett csehországi, szerbiai és romániai társulatok játszanak szórakoztató darabokat a háromnapos programban.

A fesztivál a résztvevők látványos utcai felvonulásával pénteken este kezdődik a nyírségi városban. A karneváli menetet a település központjának utcáin láthatják majd az érdeklődők.

A fesztiválnyitó felvonulást követően mindhárom napon, pénteken, szombaton és vasárnap éjfélig rendeznek előadások, koncerteket, összesen harminckilencet. A fellépő művészeket a nagyszínpadon, a múzeumkertben, a Minorita-templom udvarán, a fesztiváltéren, a Sárkányos-tó partján, a Sétány színpadon, a cirkuszi- és a kocsmasátorban láthatják majd a nézők.

A fesztivál főszervezőjének tájékoztatása szerint pénteken a fellépők között lesz például a Szigligeti Színház Liliput Társulata, a Kuckó Művésztanya, az Aranygyapjú Társulat, a Hólyagcirkusz és a Szárnyas Sárkányok. Az nyitónap programja éjjel a Polski Drom együttes koncertjével zárul.

Szombaton a Bartha Tóni Bábszínháza, a Langaléta Garabonciások, a Szabadkai Gyermekszínház, a BeAd Duó, a Mesebolt Bábszínház, és a Gustat Gasztro Színház bemutatkozásával indul a program. Emellett több zenekar is koncertet ad, így a Csicseri és Borsó, a Buda Folk Band, valamint a Tönköly, illetve fellép a Petri Pengetős Citera- és Énekegyüttes, továbbá az Érpataki Asszonykórus is. Akik lemaradtak a Polski Drom pénteki koncertjéről, azok szombat este pótolhatják, mivel az együttes ismét színpadra át a kocsmasátorban, sőt a zárónapon is lesz koncertje.

A vasárnapi záró programban Perro Negro koncert lesz, illetve szólóelőadások mellett a CommandARTe és a Magma Tűzszínház is darabot mutat be a nyírbátori utcaszínházi fesztiválon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427998081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása