7óra7

Mintegy 35 millió forint támogatást kaptak a határon túli magyar társulatok

Mintegy 35 millió forint támogatást kaptak a határon túli magyar társulatok

2013. 07. 10. | 7óra7

A magyarországi vendégjátékokat támogató pályázaton 23 szervezet indult - tájékoztatta szerdán az MTI-t az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A közlemény felidézi, hogy a tavalyi évtől eltérően idén önálló pályázatot hirdettek a 2013. június 1. és 2014. május 15. között megvalósuló programokra.

"Az Emmi idén ezzel összesen 45 millió forintos pályázati támogatást nyújt a határon túli színházak és táncegyüttesek részére" - hangsúlyozta a tárca.

A dokumentum kitér arra is, hogy a bírálat során a kultúráért felelős államtitkár által felkért, szakértőkből álló kuratórium értékelte a pályázatokat. Ez alapján fogalmaztak meg döntési javaslatot a miniszter tanácsadó testületei, a Táncművészeti és a Színházművészeti Bizottság, amelyet Halász János döntéshozóként változtatás nélkül elfogadott.

A támogatási szerződéseket a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága köti meg a nyertes szervezetekkel, és a támogatás utalásáról is ők gondoskodnak - olvasható a közleményben.

A pályázat részletei "itt tekinthetőek meg":www2.nka.hu/pages/emmi/dontesek/kiemelt_hataron_tuli_2013.pdf.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr877998093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása