7óra7

Tolnay Klári születésnapját ünneplik Mohorán

Tolnay Klári születésnapját ünneplik Mohorán

2013. 07. 09. | 7óra7

Tolnay Klári (1969) A Tolnay Klári Emlékházban tartott ünnepségen Ács Piroska, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója emlékezik a színművészre Pongrácz Ágnes költő közreműködésével - mondta az MTI-nek Balla István, az emlékház vezetője.

Hangversenyt ad Fenyő Gusztáv zongoraművész, a Skót Királyi Akadámia mestertanára és Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművész. Ember Csaba karnagy vezetésével fellépnek a 27. "Zene határok nélkül" elnevezésű nemzetközi muzsikustábor tanárai és hallgatói.

Mohorán 2008 szeptemberében Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök nyitotta meg a Tolnay Klári Emlékházat. A kétszeres Kossuth-díjas színésznő pályafutását, privát életének pillanatait megörökítő fotóanyag, jelmezei, személyes tárgyai abban a faluban találtak otthonra, amelyet Tolnay Klári a béke szigetének nevezett.

Az 1998-ban elhunyt híresség már nem láthatta a múzeumot, de korábban személyesen is több tárggyal ajándékozta meg a gyűjteményt. Tolnay Klári 1914 július 17-én Budapesten született, és a Nógrád megyei faluban töltötte gyerekkorát.

Születésének évfordulóján minden évben megemlékeznek róla Mohorán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr517998097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása