7óra7

Talált tárgy – kurzust tart a Radikális Szabadidő Színház

Talált tárgy – kurzust tart a Radikális Szabadidő Színház

2013. 07. 09. | 7óra7

Energikus, felfedező kedvű színházi alkotók jelentkezését várja workshopjára a Radikális Szabadidő Színház. A workshop közben előadás is születik, melyet a későbbiekben is műsorra tűznek majd.

"Talált tárgyak, talált lelkek, talált életek. A mienk, a tied, az enyém. Ritusok, szólók, performanszok. Ezek a műhely talajából nőnek ki, organikus módon, s bizonyos, hogy nemcsak a résztvevők számára fontosak. A fizikai szinteken időzve, s ezeken túllépve, törekszünk egyre magasabb régiókba, a színpadon s a színpadon is túl. Dolgozni fogunk a testtel, zenével, szöveggel és a csenddel is, és felfedezőutunk eredményeit március 17-én és 18-án mutatjuk majd be. Az elkészült előadást a tervek szerint a későbbiekben is műsorra tűzzük" – áll a workshop leírásában.

*Zene: Lantos Iván* - a Vízöntő és Kolinda együttesek egyik oszlopos tagja volt a '70-es években. Lantos világa egyedi. Zenéjében a gyökértelenség határtalansággal, az irónia emelkedettséggel, a reneszánsz a posztmodernnel párosul.

*Rendező, műhelyvezető: Csetneki Gábor* - rendező, színházpedagógus, csikung tanár, a Szárnyak Színháza alapító tagja. "A műhelyen a színészi jelenlét problémáit és különböző belső technikáit vizsgáljuk. Foglalkozunk a tér, a rítus, a belső kép, valamint a színpadi kapcsolat problémáival. Belső impulzusokat keresünk, amelyek felizzítják és átlényegítik a testet, s a külső teret. Merítünk a Grotowski tréning, a japán Buto és No elemeiből. A mozgásos és statikus meditációk során önmagunk új arcait tapasztalhatjuk meg."

A kurzus részvételi díja: 4 napra (március 1-4.) 10 000Ft, 7 napra (március 1-7.) 15.000Ft

Az első hét után az elszántakkal és alkotó kedvűekkel folytatják a műhelymunkát, és elkészítik az előadást. Jelentkezés és további információ: Formanek Csaba - formanek.csaba@gmail.com, 70/381 68 90.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr728001173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása