7óra7

Prágában a Kolozsvári Állami Magyar Színház

Prágában a Kolozsvári Állami Magyar Színház

2013. 07. 09. | 7óra7

Leonce és Léna - Keresztes Sándor, Bodolai Balázs, Viola Gábor, Sinkó Ferenc A prágai turné előtt szerdán, március 20-án este 8 órától láthatja a közönség a Leonce és Léna című előadást. Tompa Gábor rendezését szombaton és vasárnap, március 23-án és 24-én 19 órától a prágai Nemzeti Színházban mutatja be a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata. A prágai turné része a kolozsvári és a prágai társulat 2013-ban megvalósuló előadás-csereprogramjának. Ez utóbbi csere-program részeként kerül sor áprilisban Samuel Beckett: Godot-ra várva című rendkívüli vendégelőadás, amelyet a prágai Nemzeti Színház társulata két alkalommal mutat be a kolozsvári színház nagyszínpadán.

Georg Büchner drámáját a kolozsvári színház 2011 március 27-én, a színház világnapján a Pesti Színház színpadán mutatta be, majd ugyanezév áprilisában a 13. Bogotai Színházi Fesztiválon három alkalommal játszották. Ezt követően, 2011 júniusában 2010/2011-es évad legjobb 15 előadását bemutató XI. Pécsi Országos Színház Találkozó (POSZT) versenyprogramjában is szerepelt két alkalommal.

A Leonce és Léna című előadás Szarajevóban a MESS színházi fesztivál programjában is szerepelt 2011 októberében, majd innen utaztatták Bukarestbe az Országos Színházi Fesztiválra. Az egy helyben toporgás, a tehetetlenség kérdését játékos könnyedséggel kezelő előadást három UNITER-díjra (köztük a Legjobb előadás díjára) jelölték, Viola Gábor el is nyerte a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést. Az előadás jelmezeiért a Magyar Színikritikusok Céhe díjára jelölték Carmencita Brojboiu jelmeztervezőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr867998915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása