7óra7

Októberben is szakmai programokon az SZFE hallgatói

Októberben is szakmai programokon az SZFE hallgatói

2013. 07. 09. | 7óra7

Színház- és Filmművészeti Egyetem Sztanyiszlavszkij születésének 150. évfordulója alkalmából a moszkvai Művész Színház október 15-22 között nemzetközi fesztivált szervez, amelyen a meghívott színművészeti egyetemek egy-egy előadással mutatkoznak be - szerepel a Színház- és Filmművészeti Egyetem MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írták, a programsorozatban résztvevő Színház- és Filmművészeti Egyetem az ötödéves bábszínművész osztály előző évi vizsgaelőadását, A tavasz ébredését adja elő; az Alföldi Róbert rendezésében készült darabot a Művész Színházban láthatja október 20-án a moszkvai közönség.

Az előadások mellett különböző szakmai programok is látogathatóak az egyhetes fesztivál ideje alatt: Hans-Thies Lehmann a posztdramatikus színházról tart előadást, az orosz színészek részvételével megtartott négynapos workshop munkabemutatójaként Marc Proulx, Dmitrij Krimov és Bodó Viktor munkamódszereibe tekinthetnek be a diákok.

A nemzetközi szereplések mellett itthon is izgalmas előadásokon vehetnek részt a hónapban az SZFE hallgatói. A TÁMOP pályázatának keretében októberben külföldi szakemberek és alkotók tartanak különféle kurzusokat a hallgatóknak.

Marek Waszkiel lengyel professzor bábtörténeti előadásait október 1. és 3. között hallgathatták meg az elsőéves bábosztályok hallgatói, Kovalik Balázs rendező pedig Operatörténet és ideológia címmel október 14-én és 15-én tartott előadást. Mnouchkine-workshopot is rendeznek: október 31. és november 2. között a harmadéves dramaturg és színházi rendező osztályok dolgoznak majd együtt a program ideje alatt - áll a közleményben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr497999753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása