7óra7

Karinthy Szalon: színházi beszélgetéssorozat indul a Hadikban

Karinthy Szalon: színházi beszélgetéssorozat indul a Hadikban

2013. 07. 09. | 7óra7

Hadik Kávéház A szervezők első alkalommal kedden 17 órakor várnak a Hadik Kávéházba mindenkit, akit érdekel a színház világa. Az első szalon témája a magánszínházak helyzete: arról szól a beszélgetés, hogyan lehet a művészetből pusztán a piacról megélni. A szalon vendége Orlai Tibor, az Orlai Produkció vezetője, Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója és Karinthy Márton rendező, a Karinthy Színház igazgatója.

A Karinthy Szalon a Karinthy család egykori törzshelyén, a Hadik Kávéházban kel életre, ahol májusban három alkalommal várják azokat, akik bepillantást szeretnének nyerni a színházak működésébe. A kerekasztal-beszélgetések mindig egy-egy aktuális témával foglalkoznak, hol a vidéki színházak helyzetét hasonlítják össze a fővárosi teátrumokkal, hol a fiataloknak szóló beavató előadások műfaját elemzik, hol pedig a magánszínházak kerülnek a középpontba.

Második alkalommal május 21-én hétfőn délután várják az érdeklődőket; a szalon témáját a vidéki teátrumok adják. A beszélgetésen Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Cseke Péter színész-rendező, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója és Crespo Rodrigo, a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója vesz részt.

Május 30-án szerdán a beavató színház lesz a szalon harmadik összejövetelének témája. Az esemény vendége lesz Végh Ildikó, a Katona József Színház színházi nevelési programjának vezetője, Gyevi-Bíró Eszter drámapedagógus, valamint Kárpáti István rendező.

A Karinthy Szalon a Hadikban elnevezésű program az Újbuda Kulturális Városközpont című város rehabilitációs projekt keretén belül, az Új Széchenyi Terv, valamint az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A szalon mindenki számára ingyenesen látogatható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr888000659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása