7óra7

Cseh és német fesztiválokon a Kolibri Cyber Cyranója

Cseh és német fesztiválokon a Kolibri Cyber Cyranója

2013. 07. 09. | 7óra7

Cyber Cyrano - Nemes Anna Tasnádi István igaz történeten alapuló drámáját Vidovszky György rendezte. A Platform 11+ uniós együttműködés keretében a középiskolás korúaknak készült Cyber Cyranót (kritikánk itt) a 2010/2011-es évad legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadásnak választották a kritikusok, és a tavalyi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén is fődíjat, valamint különdíjat nyert. Külföldön most szerepel először.

Az 1967 óta először évente, majd kétévente megrendezett Skupova Plzeň a legrégebbi színházi fesztivál Csehországban. Június 17. és 21. között a nemzetközi zsűri 22 társulat és előadó 30 produkcióját mustrálja, köztük szlovák, szlovén, lengyel, izraeli előadásokat.

Idén Pilsen ad otthont a Platform 11+ uniós együttműködés éves találkozójának, és június 18-án a Skupován mutatják be a finn-észt-angol-magyar koprodukcióban készült záró előadást is. A Black Stone című darab elkészítésében magyar részről a kolibris Alexics Rita, és Vidovszky György vett részt.

Az idén 14. alkalommal megrendezett Schöne Aussicht az elmúlt évtizedben a legfontosabb németországi seregszemlék egyikévé vált. A kétévente válogatott Baden-Württemberg-i gyermek- és ifjúsági színházi újdonságok bemutatása mellett a világ minden tájáról érkezett színvonalas vendégprodukciók láthatók a programban – idén belga, holland, svájci, olasz és dél-afrikai társulatok szerepelnek június 16. és 24. között a fesztiválon –, és cserélnek tapasztalatot az alkotók műhelymunkákon és szakmai beszélgetéseken. A Schöne Aussicht biennálét 2004 óta Németország egyik leghíresebb gyermek- és ifjúsági színháza, a Junges Ensemble Stuttgart (JES) szervezi és rendezi.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr468000431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása