7óra7

Bemutatóval zárja az évadot a Tamási Áron Színház

Bemutatóval zárja az évadot a Tamási Áron Színház

2013. 07. 09. | 7óra7

Az imposztor Idén huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre a kisvárdai színházi fesztivál. Spiró György Az imposztor című darabját a jubiláló fesztivál nyitóelőadásaként játssza a Tamási Áron Színház társulata, június 21-én délután 17 órától. Az előadást Keresztes Attila, a marosvásárhelyi színház Tompa Miklós Társulatának művészeti igazgatója rendezte, az előadás főszerepét pedig, ugyancsak meghívottként, Biró József Jászai Mari-díjas színművész alakítja.

Idén ötvenedik évadát tartja a Gyulai Várszínház, melynek keretében június 24-én a Bocsárdi László által rendezett Bánk bán előadást játssza a sepsiszentgyörgyi társulat. A produkció a Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiváljának fődíjas előadása volt, rendezéséért pedig Bocsárdi László elnyerte a Nagyváradon tartott 6. Interetnikai Színházi Fesztivál legjobb rendezőjének járó díjat. Az előadásban játszott szerepéért Mátray László és Pálffy Tibor Kisvárdán, Szakács László pedig Nagyváradon kapott alakításdíjat.

Az idén kilencedik alkalommal szervezett Gyulai Nemzetközi Shakespeare Fesztivál keretében július 5-én kerül bemutatásra Shakespeare Hamlet című közismert tragédiája a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Gyulai Várszínház koprodukciójaként. Az előadás színrevitelét Bocsárdi László irányítja, akinek ez a tizedik Shakespeare-rendezése; a 2008-as bukaresti Metropolis Színház-beli munkája után másodszor rendez Hamletet, a 2003-ban színre vitt Titus Andronicus után pedig másodszor rendez Gyulán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr387998225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása