7óra7

Ázsiában turnézik az erdélyi Osonó Színházműhely

Ázsiában turnézik az erdélyi Osonó Színházműhely

2013. 07. 09. | 7óra7

A turné kilenc hétig tart: az előadást négy héten keresztül Thaiföldön játsszák, júliusban két hétig a kambodzsai közönség előtt lépnek fel, majd egy szintén kéthetes vietnami fellépéssorozat következik - írta szerdán a Krónika című erdélyi napilap.

Carnival

Fazakas Misi társulatvezető elmondta, hogy a Carnival két évvel ezelőtt született, az első olyan előadás volt Thaiföldön, amelyben ázsiai és európai színészek együtt játszanak. A főként angol nyelvű produkcióban thai és magyar szövegbetétek is elhangzanak. A sikeres előadást eddig 30 alkalommal mutatták be.

A maratoni turné egyik kihívása a kambodzsai fellépéssorozat, hiszen az ottani diktatúra megtilt minden olyan kezdeményezést, amely a szabadságról és a szociális problémákról szól. A kambodzsai hivatásos színházakban csak klasszikus táncszínházi előadásokat játszanak, minden olyan kulturális kezdeményezés, ami ellentmond a rendszernek "underground", azaz láthatatlan helyszíneken jön létre. Így nem tudnak egyetemeken, iskolákban sem bemutatkozni, és alternatív helyszíneken, kávéházakban játsszák az előadást.

Az 1993-ban alapított Osonó Színházműhely olyan független alternatív színház, amely teret kíván adni a fiatalok kortárs színházi kísérleteinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217998363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása