7óra7

Az Operettszínház a Csárdáskirálynővel turnézik Ukrajnában

Az Operettszínház a Csárdáskirálynővel turnézik Ukrajnában

2013. 07. 09. | 7óra7

"Magyar nyelvűek az előadásaink, amelyek itt Szilvia címmel futnak, de ukrán feliratozót is hoztunk magunkkal, és néhány poént ukránul is bemondunk" - mondta el telefonon a színház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor az MTI-nek vasárnap.

A főigazgató az április 9-éig tartó vendégjátékról előbb hazatér, mert hétfőn megkezdődik az április 29-éig tartó I. Budapesti Nemzetközi Operett-Musical Fesztivál.

Az első előadást Ungváron tartották szerdán, másnap pedig Lembergben léptek fel nagy sikerrel. Kerényi Miklós Gábor azt mondta, hogy a rendkívüli fogadtatás azért meglepő, mert ez a közönség nem operetten nevelődött.

"Csodálták a lendületünket, a játékunk intenzitását, az erőteljes koreográfiát, a darab humorát. Szembesültek azzal, hogy az operett nem feltétlenül álmodozó műfaj. Az általunk nagyon mai módon ábrázolt érzelmi kapcsolatrendszer fergeteges győzelmet aratott. Ismét bebizonyosodott, hogy a kultúra a emberek közötti megértés, az országok közötti hídépítés legjobb eszköze" - fogalmazott.

A kedden záruló turné következő állomásai Ivano-Frankivszk, illetve Csernovci.

Kapcsolódó

>>> Az előadásról írt kritikánk itt olvasható

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377998779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása