7óra7

A PanoDráma és a Karaoke Europe nemzetközi szimpóziuma a Nemzeti Színházban

A PanoDráma és a Karaoke Europe nemzetközi szimpóziuma a Nemzeti Színházban

2013. 07. 09. | 7óra7

A teátrum és a PanoDráma együttműködése a nemzetközi szimpóziummal folytatódik. Péntektől vasárnapig a Nemzeti Színház panorámaterme ad otthont a társadalom iránt elkötelezett hazai és nemzetközi művészek eszmecseréjének - olvasható a színház honlapján.

A PanoDráma tevékenységének egyik legfontosabb eleme a nemzetközi tapasztalatcsere és továbbképzés. A Színház a társadalomban, társadalom a színházban című nemzetközi szimpóziumra nyolc országból a társadalom iránt leginkább elkötelezett színházak művészeit hívták meg előadni, így többek között a német Jens Dietrichet, aki a ruandai népirtásról készült Hate Radio című, díjnyertes előadás dramaturgja volt és Felix Meyer-Christiant, aki a fukusimai katasztrófa kapcsán készített dokumentumprojektet.

A magyar előadók között van Schilling Árpád, a Krétakör vezetője, a hajléktalanokkal dolgozó Schermann Márta, a Baltazár Színházat vezető Elek Dóra és a szegedi Csillagbörtön börtönszínházát vezető Kovács Anita Anna.

Az előadások kisebb blokkokban hangzanak el, ezeket minden esetben hosszabb moderált vita követi, valamint pénteken Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője tart egyórás prezentációt.

A szimpózium minden érdeklődő számára nyitott, a részvétel ingyenes, mindössze regisztráció szükséges a panodramaplays@gmail.com címen.

Esténként a témába vágó magyar előadásokat is láthatnak a vendégek, szombaton például a PanoDráma új produkcióját, a 174/B – Az igazság szolgái című verbatimszínházi előadást a Trafóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr27999543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása