7óra7

Zánkán az Álom megálló című nemzetközi gyermekmusical

Zánkán az Álom megálló című nemzetközi gyermekmusical

2013. 07. 07. | 7óra7

A darabot a világ számos országából érkezett, 11-15 éves gyerek adják elő, köztük van két magyar szereplő is. A produkció érdekessége, hogy a résztvevők egy húsznapos fekete-tengeri "színházi táborozás" során, naponta próbálva formálták készre az előadást egy profi rendező, Alekszej Frandetti irányításával.

Álom megálló

A tábort az orosz atomenergetikai ipar egészét átfogó Roszatom állami konszern szervezi immár négy éve dolgozói gyerekei számára, az ott készült előadás azonban először vendégszerepel külföldön - közölte a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft., amelynek többségi tulajdonosa is a Roszatom konszern tagja.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a tizenévesekről tizenéveseknek szóló, barátságról, szerelemről és hűségről mesélő darabot nagy sikerrel mutatták be csütörtök este a pesti Magyar Színházban.

A szereplők nagyobb része orosz nemzetiségű, de a magyarok mellett Ukrajnából, Dél-Afrikából, Indiából, Törökországból és Dél-Koreából érkezett gyerekek is szerepelnek az előadásban.

Álom megálló

A gyermekszínházi projekt ötletgazdája, Szergej Novikov, a Roszatom konszern kommunikációs igazgatója a budapesti előadás után elmondta: az volt a céljuk, hogy a vállalatcsoporthoz tartozó üzemekben dolgozók gyermekei számára lehetőséget biztosítsanak az értelmes nyári pihenésre, egymás megismerésére és a kapcsolatteremtésre egy közös előadás által.

Most első alkalommal fordult elő, hogy az előadást külföldön is bemutatták, de a jövőben elképzelhető, hogy más országokba is elviszik a táborozás során születő produkciót. Az előadást már több oroszországi város, Volgodonszk, Tuapsze és Kurcsatov közönsége is láthatta.

A musical története szerint a gyerekek arra készülnek, hogy Moszkvába utazva megvalósítsák álmaikat. Van, aki soha nem látott édesapját szeretné megtalálni, van, akire viszont a szerelem talál rá, egy kisfiú számára pedig a tolószéktől való szabadulás reményét adja a musicalbeli utazás.

Az előadásról további fényképek Facebook-oldalunkon láthatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr298000155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása