7óra7

Winnetou az újszegedi szabadtéri színpadon

Winnetou az újszegedi szabadtéri színpadon

2013. 07. 07. | 7óra7

Szegedi Szabadtéri Színház, Dóm tér Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-t arról tájékoztatta, hogy tavaly a Darvasi László művéből készült Popeye a kecskeméti Katona József Színház első vendégjátéka fergeteges sikert aratott az újszegedi színpad nézői körében. A felnőttek jót mulattak a poénokon, a gyerekek pedig az első perctől az utolsóig végigizgulták a "spenótzabáló" tengerész kalandjait.

Az idei évadban újabb, minden korosztály körében népszerű darabot hoznak a kecskemétiek Szegedre. Réczei Tamás rendező, a kecskeméti teátrum művészeti vezetője az ismert Karl May-történet alapján készítette el saját Winnetou verzióját, amely izgalmas nyelvi leleményekkel beszél egy őszinte barátság kezdetéről, kultúrák találkozásáról, és esetenként egymás meg nem értéséről.

Az igazi családi szórakozásnak ígérkező zenés darabban Ganxsta Zolee alakítja a címszerepet, akit tavaly a kalóz Hangemburg Blúként már láthatott a szegedi közönség.

"Az indián- és cowboytörténetek minden kisfiú világába beleférnek és mindenkit nagyon izgatnak. Jómagam is elolvastam minden könyvet és láttam a filmeket is, így nem volt nehéz beleélni magam a darab történetébe" - idézi a szervezők közleménye a zenészt.

Galambos Attila dalszövegeihez a Szegeden is népszerű színész-muzsikus, Szemenyei János írt zenét. A további főbb szerepeket Trokán Nóra, Decsi Edit, Orth Péter és Keresztény Tamás alakítja.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr758000279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása