7óra7

Vendéghétfők a kaposvári színházban - Nagyszínpadon a Kaisers TV, Ungarn

Vendéghétfők a kaposvári színházban - Nagyszínpadon a Kaisers TV, Ungarn

2013. 07. 07. | 7óra7

A Kaposváron egy alkalommal látható előadást eredetileg a 150 nézőt befogató vasfüggöny mögötti színpadtérre hirdették meg, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel átkerül a nagyszínpadra, ahol csaknem kétszer ennyien láthatják - mondta a sajtófelelős.

Kaisers TV, Ungarn - Pintér Béla, Mucsi Zoltán, Thuróczy Szabolcs

Képmutatók cselszövése - Némedi Árpád Mint arról beszámolt, a programsorozat részeként három független társulat, két-két előadással érkezik Kaposvárra. Pintér Béla és Társulata a Kaisers TV, Ungarn (kritikánk itt) mellett a Szutyok című darabot (kritikánk itt) a FÜGE Produkció és VÁDLI Alkalmi Színházi Társulástól a Képmutatók cselszövése (kritikánk itt) és a Caligula helytartója (kritikánk itt) című darabot, a Nézőművészeti Kft.-től pedig a Nézőművészeti Főiskola (kritikánk itt) és A fajok eredete (kritikánk itt) című darabot láthatja a kaposvári közönség.

A Csiky Gergely Színház vezetése fontosnak tartja, hogy a kaposvári közönség a hazai színházművészet független szegmenséből is kapjon ízelítőt - hangsúlyozta Szemerédi Fanni, hozzátéve: ezek az előadások azonban ritkán tudnak "kimozdulni" budapesti székhelyükről. A tájelőadásokra ezúttal a Nemzeti Kulturális Alap független színházi előadások befogadására kiírt pályázatán elnyert egymillió forint ad lehetőséget, továbbá a független társulatok is pályázhattak kőszínházakhoz vendégjátékokra, és ők is nyertek támogatást a kaposvári vendégjátékra.

Szemerédi Fanni az elsőként vendégszereplő társulat Kaisers TV, Ungarn című darabjáról szólva elmondta: az idén elnyerte a Színikritikusok díját a legjobb független színházi előadás kategóriában, a VIDOR Fesztivál Dottore-díját a legjobb nagyszínpadi előadásért, az előadásban szereplő Stefanovics Angéla alakítása pedig elnyerte a Színikritikusok díját a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

A magyar valóságot groteszk módon ábrázoló zenés előadásban Baráznay Ignác (Mucsi Zoltán), a történet képzeletbeli főhősének életét láthatjuk, a szabadságharc mártírjáét, akit a nemzet csak a "Pákozdi Oroszlánként" emleget. Halála után negyven évvel leánya, Amália (Enyedi Éva) egy különös transzcendens utazás alkalmával visszakerül 1848-ba, s az ott, akkor már működő császári televíziónál kap állást - vázolta a történetet a színház sajtófelelőse.

>>> Interjú: Ünneplés és rettegés egyszerre – Pintér Béla a sikerekről és a létbizonytalanságról >>> A kaposvári Csiky Gergely Színház műsora

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr517999667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása