7óra7

Véget ért az INTERFERENCIÁK 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál

Véget ért az INTERFERENCIÁK 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál

2013. 07. 07. | 7óra7

Az INTERFERENCIÁK 2012 előadásait összesen 7360 néző látta, az előadások többségét teltházas nézőtér előtt játszották a fesztivál meghívottai és a kolozsvári társulat: a „Hangok párbeszéde” mottóval megszervezett, a zene és színház kapcsolatát körüljáró témakör iránt sokan érdeklődtek. A fesztivál előadásaira eladott jegyek jó részét elővételben vásárolta meg a közönség, és a nagytermi előadásokra meghirdetett bérlet-opciót is sokan választották. Az off-programokat is szépszámú közönség látogatta, esténként pedig a színház újjávarázsolt büféje vagy a TIFF-ház alagsorában rendezett bulik közül választhattak a beszélgetni és ünnepelni vágyók.

INTERFERENCIÁK 2012

Ahogy Tompa Gábor a Kolozsvári Állami Magyar Színház főigazgatója, fesztiváligazgató üdvözlőbeszédében fogalmazott: „Kolozsvár legnagyobb szabású nemzetközi színházi rendezvénye lehetővé teszi a város legszélesebb körű közönségének, hogy betekintést nyerjen a legjelentősebb kortárs világszínházi törekvések némelyikébe”.

Az INTERFERENCIÁk 2012 idén a „ Hangok párbeszéde” köré szerveződött, a zene és színház interferenciáját járta körül, a következő, 2014-es kiadás témája pedig a szervezők szerint, a szent és profán színházi viszonya lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr567999435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása