7óra7

Táncfarsang a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban

Táncfarsang a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban

2013. 07. 07. | 7óra7

A március 8-ig tartó programsorozat nyitányaként péntek este hét órától Mándy Ildikó Társulata és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat közös előadását, a (Lady) Macbethek című darabot láthatja a közönség. Szombaton két előadással a Tünet Együttes jelentkezik, a Kucok - játssz velünk mesét! című produkció egy interaktív meseszínház élményét kínálja az óvodásoknak - közölte Kovács Zoltán, a színház sajtóreferense. Az előadások a szabolcsi teátrum nagyszínpadán és Krúdy Kamaraszínházban láthatóak majd.

Vasárnap a Duna Művészegyüttes az Erdély történelmi határán fekvő Feketetóra kalauzolja el a nézőt, ahol évszázadok óta Közép-Európa egyik legnagyobb vásárát rendezik meg. A Feketetó táncelőadás a fogyasztói társadalom hatására kialakult kulturális káoszt kívánja groteszk módon megmutatni: a fanyar iróniában és sok humorban bővelkedő előadás táncanyaga is Erdély és a Partium román, magyar és cigány táncaira épül.

Kucok - játssz velünk mesét

A programban szintén vasárnap kapott helyet a Monocrossing című multimédiás táncelőadás, amely a videós kalandjátékok felépítésén alapszik. A Közép-Európa Táncszínház és a bolgár Derida Dance közös produkciójában a szereplők különböző virtuális tereken és kihívásokon mennek keresztül, miközben folyamatosan keresik "azt a valamit", ami segíti őket személyes küldetésük beteljesítésében.

Hétfőn az Everdance Táncszínház egy állomáson játszódó táncjátékával, a Dance Peronnal folytatódik a Táncfarsang, kedden a nyíregyházi Művészeti Középiskola táncművészeti tagozatának művésztanárai lépnek színpadra Útjaink című produkciójukkal. Szintén ezen a napon lesz látható Ibsen Peer Gyntje a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és Forte Társulat előadásában, szerdán pedig Ladányi Andrea és Bánki Ákos PIN program című előadása következik.

Peer Gynt - Krisztik Csaba

Csütörtökön A beteljesülés éjszakáját élhetik meg a nézők Barkóczi Bea indiai hangulatú előadása segítségével, előtte hét órától pedig a GNM Kontúr Fizikai Táncszínház Jazz Boleróját tekintheti meg a nagyérdemű. A pénteki zárónapon a helyi Nyírség Táncegyüttes lép színpadra a Csak homok és titok című előadásával, amelyben a nyírségi homokra települt tirpákság táncai mellett az átutazó és a Morgó korcsmában mulatozó különféle népek, nemzetiségek táncai, illetve a "lányok és asszonyok sajátos mozgásvilága, a fiúk és férfiak virtuóz duhajkodása" elevenedik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537999013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása