7óra7

Színpadi rögtönzések fesztiválja szombaton Révkomáromban

Színpadi rögtönzések fesztiválja szombaton Révkomáromban

2013. 07. 07. | 7óra7

A szlovákiai magyar diákszínjátszó csoportokat tömörítő Gurigongo Sympozium, valamint a Magyar Szín-Játékos Szövetség szervezi az eseményt. A legkreatívabb három csapat jutalma meghívás a Maestrók Találkozójára, amelyet Gyöngyösön rendeznek március 24-én - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdai számában.

A zsűri tagja Szabó Csilla drámapedagógus, rendező; Solténszky Tibor dramaturg és Majorfalvi Bálint színművész, a játékmester pedig Tóth Gábor lesz. A színjátszóknak a helyszínen megadott improvizációs feladatokat kell megoldaniuk.

A feladatokról konkrétumokat nem árultak el a szervezők, de az előző évekhez hasonlóan a játékosoknak négy-négy improvizációt kell bemutatniuk. A felkészülésre 10 perc áll rendelkezésükre, a játékidő pedig 3 perc.

Az elmúlt években például újsághírekre kellett rögtönözniük vagy a szereplők egy-egy tárgyat kaptak, amelyeket be kellett építeniük egy történetbe. A lényeg a rögtönzésen és a frappáns megoldásokon van. A fesztiválra péntekig jelentkezhetnek a rögtönzési játékra vágyók. A verseny után a helyszínen farsangi álarcosbál kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr418001165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása