7óra7

Színházkritikai rádióműsor, gyermeknapi kedvezmény és Nők iskolája Marosvásárhelyen

Színházkritikai rádióműsor, gyermeknapi kedvezmény és Nők iskolája Marosvásárhelyen

2013. 07. 07. | 7óra7

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház *Nyilvános Színdaraboló május 29-én az előadás után*

A Marosvásárhelyi Rádió Színdaraboló című színházkritikai műsora első nyilvános estéjére május 29-én, szerdán Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című vígjátéka után kerül sor a Bolyai Klubban (M. Kogălniceanu/Kazinczy utca 18. szám).

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Keresztes Attila által rendezett vendégelőadása 19.00 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagyszínpadán, időtartama 1 óra 40 perc, szünet nélkül (kritikánk itt

A produkciót követően kezdődik – az alkotók részvételével – a mindenki számára nyitott beszélgetés, amelynek szerkesztett hanganyaga június 1-jén, 15.00 órától hangzik el a Marosvásárhelyi Rádióban.

A Marosvásárhelyi Rádió, a Marosvásárhelyi Kulturális Központ és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közös szervezésében sorra kerülő nyilvános színházkritikai beszélgetések május 29-től heti rendszerességgel jelentkeznek.

*Gyermeknapi kedvezmény a Csontváry című előadásra*

A 18 év alatti nézők Gyermeknap alkalmából ingyen nézhetik meg a híres magyar festő, Csontváry Kosztka Tivadar életrajzán alapuló előadást június 1-jén, szombaton 19.00 órakor. Kovásznai György Csontváry című naiv életrajzi teátrumát ugyanaznap a Szabó Ernő bérletek tulajdonosai láthatják. A fennmaradó helyekre jegy váltható.

A gyermeknapi kedvezmény ellenőrző felmutatásával igényelhető a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban, illetve az előadás kezdete előtt.

*Nők iskolája május 30-án, magyar nyelvű felirattal*

Kedvezményes árú belépővel tekinthető meg május 30-án, csütörtökön 19 órakor a színház Nagytermében Moliére vígjátéka, a Nők iskolája. Az előadást magyar felirattal játsszák.

Az előadásról így fogalmazott Mircea Sorin Rusu színikritikus a liternet.ro irodalmi portál Színház rovatában: „A marosvásárhelyi előadás alkotói a produkció javára a Feleségek iskolája címet részesítették előnyben az eredeti cím, a Nők iskolája helyett, amelyet Moliére 1662-ben írt, és amelyet botránnyal fűszerzve játszottak, éppen ezért válasz is született rá Kritika a feleségek iskolájára címmel. (...) A kihívások egyike itt abban is állt, hogy – bár a 2013-as év színházlátogatójához közelítette a szöveget – a szövegadaptációt végrehajtó rendező megőrizte a verses formát. A végeredmény pedig az „ízletes” és a „zseniális” jelzők használatára sarkall bennünket, ugyanakkor a versbe szedett komédia furfangos humorát szépen ötvözi az előadás a jelenünkre való utalásokkal és nyelvezettel, e kettő pedig teljességében egybecseng a színpadi történéssel.” (Şcoala nevestelor, de la Molière la Juncu şi înapoi/ Nők iskolája Moliére-től Juncuig és vissza, Mircea Sorin Rusu, 2013 április, liternet.ro)

>>> A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat műsora a 7óra7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597998375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása