7óra7

Színházak éjszakája május 4-én

Színházak éjszakája május 4-én

2013. 07. 07. | 7óra7

A nézők a Színházak éjszakájára érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathatnak a résztvevő színházak bármelyikébe. A színházak erre az alkalomra született produkciókkal, gyerekprogramokkal, koncertekkel készülnek, a közönség például beszélgetéseken, kulisszajáráson és tánctanításon is részt vehet. A rendezvényhez idén a Jurányi Inkubátorház is csatlakozik, ott lesz a hajnali záró program.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a Színházak éjszakája ötletével a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor kereste fel. A Fővárosi Önkormányzat az esemény mellé állt, hiszen ez páratlan alkalom arra, hogy a színházak megmutassák magukat. Az MTI-nek elmondta: a főváros mintegy 9 millió forinttal járult hozzá az idén a Színházak éjszakája megrendezéséhez.

Kiemelte: egy ilyen napon különösen megfigyelhető, hogy az emberek mennyire szeretik a színházat. Hozzátette: politikai vezetőként azon lesz, hogy ez a terület a továbbiakban is megfelelően működjön.

Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója felidézte: tavaly 13, a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott színház összefogásával született meg hagyományteremtő céllal az esemény, akkor 8 ezer néző vett részt a programokon.

A rendezvény programja a rendezvény weboldalán olvasható. A színházak mellett az interneten is meg lehet vásárolni a karszalagokat, de azokat átvenni csak a teátrumokban lehet. Vannak olyan rendezvények, amelyekre regisztrálniuk is kell a nézőknek. A belépők ára nem változik: a felnőtt 1700, a diák 1000, a gyerek karszalag 100 forintba kerül.

A Színházak éjszakáján a Jurányi Inkubátorház mellett a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Szabad Tér Színház, a Thália Színház, az Újszínház és a Vígszínház vesz részt.

Hegedűs D. Géza (Vígszínház), Dörner György (Újszínház), Bereményi Géza (Thália Színház), Bán Teodóra (Szabad Tér Színház), Bálint András (Radnóti Színház), Mácsai Pál (Örkény Színház), Kerényi Miklós Gábor (Budapesti Operettszínház), Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes, Szirtes Tamás (Madách Színház), Novák János (Kolibri Színház), Rajkai Zoltán (Katona József Színház), Kulcsár Viktória (Jurányi Inkubátorház), Nemcsák Károly (József Attila Színház), Borbás Gabi (Centrál Színház), Meczner János (Budapest Bábszínház)

A színházak programjai között szerepel a Bábborzongató Barangolás, az Ördögölő-Csűrdöngölő, a Szívből Soul, az Alvószínház felnőtteknek, a Nézőhorgászat, a L'Élek, a Kék Angyal Bár, a Mozgófénykép-dalok, a Best of Kabaré című produkció és A gondnokság című színházi sitcom második évadának befejező részét is láthatják a nézők ezen az estén.

Az esemény támogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a közmédia több magazinműsorában és hírműsorában is szó lesz a rendezvényről. A Kossuth Rádió Belépő című kulturális magazinja a Thália Színház Látványstúdiójából élő adásban jelentkezik, emellett négy mozgó stáb követi az eseményeket, a Színházak éjszakája így készült összefoglalója másnap szerepel műsoron.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr97998789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása