7óra7

Színes programok júniustól szeptemberig az Óbudai Nyáron

Színes programok júniustól szeptemberig az Óbudai Nyáron

2013. 07. 07. | 7óra7

Bús Balázs, a városrész polgármestere a nyári eseménysorozatról tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy összesen 69 programot tartanak 10 helyszínen. Az Óbudai Nyár keretében 32 koncertet rendeznek, 12 családi és gyermekprogramot terveznek, emellett 5 filmmel, 6 kiállítással és 8 színházi előadással várják a látogatókat.

Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a programsorozat immár hagyományosan a városrész főterén nagy koncertekkel indul. Június 15-én az Óbudai Danubia Zenekar Strauss estjével kezdődik az eseménysorozat. A zenekar fellép még június 29-én Mozart- és Beethoven-művekkel is. Astor Piazzolla műveiből játszik a Quartett Escualdo zenekar július 6-án Horgas Eszter fuvolaművész és Miklósa Erika operaénekes szereplésével. Július 13-án lesz Horgas Eszter önálló koncertje Szeretni bolondulásig címmel. A Benkó Dixieland Band július 20-án lép fel. Chaplin, a világhírű filmszínész dalait a Budapest Ragtime Band adja elő.

Június 23-án a hagyományőrzésé lesz a főszerep, kórusok és gyerekcsoportok lépnek fel, vasárnap pedig Kovács Kati és a Beatles-dalokat játszó Beathoven együttes lesz hallható, majd Demjén Ferenc szórakoztatja a közönséget. A Főtér programjai ingyenesek.

A Zichy-kastély udvarán július 7-én a Cigányprímás című operettet mutatják be. Dés László és Udvaros Dorottya közös estjén Cserhalmi György színművész lesz a vendég július 14-én. Július 28-án a Karinthy Színház előadásban a Bermuda-háromszög botrány című vígjáték kerül színre. A kastélyban a tavaly elhunyt Garas Dezső színművészről is megemlékeznek öt emlékezetes filmjének vetítésével.

Kokas Ignác (1926-2009) Kossuth- díjas festőművész emlékkiállítása június 22-től egy hónapig tekinthető meg az Óbudai Kulturális Központban. A Symbol Art Galériában Kabar Vivien festőművész kiállítása mellett Mira Halmosi Mária (1945-2008) festőművész és Keleti Éva fotóművész kiállítása lesz látható.

Gyógyír északi szélre - Fullajtár Andrea Szeptember 1-jén Hékás-Békás című egész napos családi programon hagyományőrző kézműves műhelyekkel és népmesékkel várják az érdeklődőket a Csobánka téren. Az Alma együttes koncertje mellett lesz dobshow, este pedig Nagy Feró és a Beatrice koncertjét tartják meg.

Az Óbudai Társaskörben július 13-án Donizetti Don Pasquale vígoperáját mutatják be. A Muzsika a kertben című sorozatban Szalóki Ági Juhász Gábor és Lamm Dávid gitárosok kíséretével lép fel. A Pataj Jazz Kvintett, a Kék Duna koncert-szalonzenekar és Snétberger Ferenc gitárestje is szerepel a programban. Szabadtéri koncertet ad a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész lesz a szólista, klarinéton pedig Varga Gábor játszik.

A Színház a kertben sorozatban a Kiscelli Múzeumban a Gyógyír északi szélre című előadást láthatják, valamint Tordai Teri és Béres Ilona Örkény István Macskajátékának feldolgozását adja elő.

Az Óbudai Múzeumban időszaki kiállításon mutatják be a városrész történetét 1873-tól 1914-ig. A múzeumok éjszakáján, június 16-án is számos programmal készülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr838000587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása