7óra7

Seress Rezső, Eastwick és Bakterház: Szabadkai sikerelőadások a Városmajorban

Seress Rezső, Eastwick és Bakterház: Szabadkai sikerelőadások a Városmajorban

2013. 07. 07. | 7óra7

2012. július 12-én, csütörtökön Müller Péter és Seress Rezső Szomorú vasárnap című zenés játékával kezdődik a vendégjáték. A társulat többszörösen díjazott előadása Seress Rezső, a Szomorú vasárnap című világhírű dal szerzőjének életét mutatja be, sok zenével és kiváló alakításokkal. A zeneszerzőt Pálfi Ervin, Pataki gyűrű- és Jászai-díjas ifjú színművész kelti életre, feleségét G. Erdélyi Hermina, Szőke Attila pedig a pincér szerepében kíséri végig kettejük boldog-szomorú történetét. Az előadást Kovács Frigyes rendezte.

Szomorú vasárnap (plakát)

A vendégjáték július 13-án, pénteken egy kizárólag felnőtt nézőknek szóló fekete komédiával folytatódik. John Updike Eastwicki boszorkányok című művét Tasnádi István alkalmazta színpadra. A misztikus történet egy amerikai kisvárosban játszódik, ahol három nő életét teljesen felborítja egy titokzatos idegen érkezése. A jóképű, karizmatikus férfiről azonban kiderül, hogy a sötét erőkkel kooperál. Az előadásról szóló kritikánk itt olvasható.

Eastwicki boszorkányok - Körmöci Petronella, Vicei Natália, Pesitz Mónika, Kalmár Zsuzsa

Július 14-én, szombaton Rideg Sándor nagysikerű vígjátéka, az Indul a bakterház zárja a sorozatot, amelyben a komikus jelenetek mögött a lélek- és jellemábrázolás mélyebb rétegei húzódnak meg. A jól ismert történet vajdasági ízekkel és zenével elevenedik meg a városmajori színpadon, szintén Hernyák György rendezésében. Főszereplők Mess Attila, Szőke Attila, Katkó Ferenc, Vicei Natália, Szilágyi Nándor, Csernik Árpád, Pesitz Mónika és G. Erdélyi Hermina.

>>> A Budapesti Nyári Fesztivál műsora

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr348000305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása