7óra7

Palota Színházi Játékok Sümegen

Palota Színházi Játékok Sümegen

2013. 07. 07. | 7óra7

Rátosi Ferenc, Sümeg polgármestere a veszprémi sajtótájékoztatón elmondta, régi a kapcsolat a Pannon Várszínházzal. Évekkel ezelőtt várszínházi keretek között működtek már együtt. A városvezető külön örömét fejezte ki, amiért a tavalyi évben Vándorfi László megkereste és felajánlotta Sümegnek – színházat hozna a városba. „Meggyőződésem, hogy nagyon sokat tett az együttműködés városunk kultúrájához és turizmusához is” – mondta Rátosi Ferenc. Megjegyezte, a tavalyi évben voltak vendégek, akik 200-300 kilométerről érkeztek a Palota Színházi Játékok hírére. És ha már eljöttek megnézni egy színházi előadást, ellátogattak a várba, megnézték a Püspöki Palotát, a kiállításokat, sőt sokan maradtak is néhány éjszakát Sümegen. „A kulturális sorozat jelentősen megnövelte településünk idegenforgalmát, ezen keresztül a bevételeinket is - fogalmazott a polgármester.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója igazi ékszerdoboznak nevezte Sümeget. Megjegyezte, az utóbbi években annyit fejlődött a város, hogy a felújítási munkálatok után páratlan szépségű turistaközponttá nőtte ki magát a barokk település. Történelmi belvárosa felveheti a versenyt bármely európai kisvárossal – mondta a színházigazgató. Emlékeztetett, 2011-ben hét előadást játszott itt a teátrum, amelyet az idei évben még eggyel megtoldanak.

A Palota Színház Játékok kulturális színházi fesztivál június 30-án kezdődik majd, a Börtönmusical Veszprém megyei premierjével. Júliusban négy előadást játszanak a sümegi helyszínen: Július hatodikán az első magyar musicalként ismert, Déry Tibor művén alapuló, nagysikerű Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című művet, majd július 13-án ősbemutatónak ad otthont Sümeg. Ahogy Vándorfi László fogalmazott, a Monte Cristo Grófja egy a regényen alapuló, de új mű, mely illeszkedik Sümeg történelmi belvárosához, ráadásul az új adaptáció igazi magyar bemutató. Július 21-én a Pannon Várszínház Sümegen mutatja be először a Valahol Európában című, minden idők legsikeresebb magyar musicalét – amelyen nagyon komoly érdeklődésre számítanak. Július végén a 60-as, 70-es, 80-as évek zenéjéből készült játék, a Tánc-dal-fesztivál lesz látható, melyet augusztus 4-én A dzsungel könyve követ, új szereposztásban, Kékesi Gábor főszereplésével. Augusztus 10-én a családoknak szeretnének kedvezni A padlással A fesztivál augusztus 18-án zárul a Made in Hungáriával

A jegyárak igazán kedvezőek – mondta Vándorfi, hozzátéve, hogy aki bérletet vásárol az összes előadásra, az még kedvezőbb áron nézheti meg az előadásokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr228000393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása