7óra7

Örkény kert 2012-ben is az élhetőbb városért

Örkény kert 2012-ben is az élhetőbb városért

2013. 07. 07. | 7óra7

Örkény kert Újra egész napos szabadtéri rendezvénnyel köszöntik az új évadot a Madách téren: a kocsikkal zsúfolt, repedezett aszfaltszőnyeg helyett, pázsittal díszített teret hoznak létre, ahol két színpadon reggel 10 és este tíz óra között változatos programokkal várnak minden korosztályt.

A szervezők szándéka, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsák az erzsébetvárosi és általában a budapesti polgárok érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai iránt. Szó lesz az Örkény Színház munkájáról, jövő évadának részleteiről. Felidézik a Madách tér múltját és felhívják a környék lakóinak figyelmét arra, hogy mennyi lehetőség rejlik a jövőjében. A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeire figyelemmel tervezték, hogy teljes családok élvezhessék ezt a napot.

A nagyszínpadon 10 órától a Búgócsiga Zenedében öt kiváló zeneakadémista repül hetedhét műfaji határon át a gyerekekkel a zene világába. Fél 12-kor a Kolompos együttes ad koncertet; a zenekar jó hangulatú, vidám, játékos, táncos-zenés mulatságokon keresztül szeretteti meg a 3-10 éves gyerekekkel a magyar népzenét. Ezután klasszikus slágereket, ismert filmbetétdalokat hallhatunk autentikus csárdással, bossa novával, francia manuche swinggel, tangóval, dzsesszel, és django stílussal ötvözve a Harmonia Garden Bandtól. 3-tól Befogad és kitaszít a világ címmel Huzella Péter és Mácsai Pál Villon-összeállítása lesz látható, aztán Rost Andrea ad koncertet. 6-tól Nézzünk bizakodva a jövőbe! címmel Örkény-egypercesek hangzanak el, Este fél 9-től Örkény Esztrád: az Örkény Színház társulatának alkalmi koncertje, meglepetésvendéggel.

A kisszínpadon 11 órától, illetve fél 3-tól a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős bábszínész osztályának előadása lesz látható, a kettő között színházi vetélkedőre kerül sor. Fél 5-től a HANEM Tangózenekar (tagjai: Bíró Kriszta – ének, Murányi Márta - akkordeon, ének, Nádori Lici - zongora, ének, Rick Zsófi - hegedű, ének, Sváb Ági – nagybőgő) lép fel, majd az Anemona érkezik, 7-től pedig a HOPPart Klub koncertje várja a nézőket (kritikánk itt)

Eközben a téren 11:30 és 16:30 között A 130 éves Erzsébetváros címmel a Legenda Egyesület történelmi játszóháza, 11 és 17 óra között pedig a Tintaló cirkusz - a Tintaló Társulás báb-cirkusza várja az érdeklődőket.

Egész nap várja a közönséget az Örkény sátor, ahol jegyeket és bérleteket vásárolhatnak a következő évadra; találkozhatnak és beszélgethetnek a társulat színészeivel. Délután 1-kor és 4-kor itt lesz felolvasás kicsiknek és nagyoknak Örkény István Meselevelek című könyvéből.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr218000199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása