7óra7

Nemzetközi színház- és táncfesztiválon a Közép-Európa Táncszínház

Nemzetközi színház- és táncfesztiválon a Közép-Európa Táncszínház

2013. 07. 07. | 7óra7

Közép-Európa Táncszínház (KET) produkciója április 27-én mutatkozik be a fesztivál közönségének. A 2007-ben bemutatott Virág Melinda és Téri Gáspár Lábán-díjra jelölt alkotásának érdekessége, hogy a felújításában és újragondolásában most ismét Virág Melinda koreográfus lép fel a KET táncosával, Mádi Lászlóval.

Altera Pars - a másik érintett fél

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg az International Thetare Kingfestivalt az oroszországi Veliky Novgorod városában április 25-29-e között. A 2013-as fesztivál vendégei között svájci, lett, litván, cseh, francia és dél-koreai fellépők kapnak helyet. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a magas minőségi és technikai színvonalú magyar kortárs táncelőadások meghívása visszatérő, immár állandó motívuma a fesztiválnak, így egyik fókuszpontját is képezi. A fesztivál profilja 2013-ban bővül, és egyben vásárrá, nemzetközi színházi platformmá alakul: Oroszország legrangosabb fesztiváljainak és színházi helyszíneinek képviselői érkeznek a Kingfestivalra, és így a fesztivál további nemzetközi kapcsolatépítésnek, újabb meghívásoknak lehet táptalaja.

Altera pars

A KET nem először vesz részt a fesztiválon, legutóbb 2009 tavaszán lépett fel Duda Éva Az Ismeretlen című koreográfiájával, ahol Palcsó Nóra elnyerte a legjobb táncos előadói díjat. Ezt megelőzően, 2007-ben is szerepelt már egy KET – Magyar Mozdulatművészeti Társulat koprodukció, a Horváth Csaba rendezésében készült Káin & Ábel

Az Altera Pars új szereposztását a hazai közönség is megtekintheti május 4-én 19.30-kor a Bethlen Téri Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr87998659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása