7óra7

Nemzetközi monodráma-fesztiválon a Rudolf Hess tízparancsolata

Nemzetközi monodráma-fesztiválon a Rudolf Hess tízparancsolata

2013. 07. 07. | 7óra7

A fesztiválszereplés az ötvenedik, jubileumi Hess-előadása lesz a Harsányi Attila – Tapasztó Ernő színész-rendező párosnak. A 2007-ben alakult Aradi Kamaraszínház első önálló produkcióját 2008. március 28-án mutatta be Aradon, azóta van az aradi magyar teátrum műsorán. Alina Nelega monodrámájával már számos alkalommal szerepelt az Aradi Kamaraszínház Magyarország és Románia legjelentősebb színházaiban és fesztiváljain. 2011-ben Harsányi Attila kapta meg a legjobb színészi alakítás díját a 19. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon Nagybányán, és ugyanezzel az elismeréssel díjazták a nagyváradi XVII. Rövid Dráma Hete Fesztiválon, valamint a pitesti-i Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztivál is.

A versenyprogramban tíz monodráma szerepel, amelyet háromtagú zsűri bírál el, Darvay-Nagy Adrienne, Monica Andronescu és Mihaela Teleoaca személyében. A zsűri tiszteletbeli elnöke Fernando Arrabal spanyol származású francia dráma-, regény- és esszéíró. A zsűri összesen négy díjat ítél oda: a legjobb női és férfialakítás díját, valamint a fesztivál Nagydíját és a Gala Star trófeát.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr327998671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása