7óra7

Négy vadonatúj produkció a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi műsorán

Négy vadonatúj produkció a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi műsorán

2013. 07. 07. | 7óra7

Az évad a fesztivál saját produkciójával Jacobi Viktor Leányvásár című operettjével indul – mondta a művész a műsorról tartott sajtótájékoztatón.

A Szegedi Szabadtéri Játékokon általában kétévente láthat a közönség új opera produkciót, idén két egyfelvonásost, a Parasztbecsületet és a Bajazzókat állította színpadra Kerényi Miklós Gábor (kritikánk itt A műfaj azonban jövőre sem hiányzik a Dóm térről, a bicentenáriumhoz kapcsolódva Verdi- és Wagner-művek legszebb dallamait hallhatják majd a komolyzene kedvelői az Operagálán. Az újszegedi színpadon pedig két egyfelvonásos kortárs darab kerül a színre: Vajda János García Lorca művei alapján írt operadiptichonja, a Don Perlimplín című szomorújáték és a Don Cristóbal című komédia. A szomorújátékot színpadi előadásban még nem láthatta a közönség, a komédia pedig olyannyira friss, hogy a hangszerelésén most dolgozik a szerző.

Bátyai Edina Július 26-án Gerard Presgurvic Elfújta a szél című musicaljének szabadtéri ősbemutatójára várják a közönséget. A darabot – amelyet először 2003-ban mutattak be Párizsban – a Budapesti Operettszínházzal közösen állítja színpadra a fesztivál.

A szabadtéri játékokon rendszeresen különleges táncszínházi produkciók is láthatók. 2013-ban a Vörös Színház érkezik Szegedre Pekingből. Előadásuk, A Kung-Fu legenda izgalmasan ötvözi a drámai elemeket a tánccal, az akrobatikával, a lenyűgöző kínai zenével és az ősi harcművészet filozófiájával.

Az évadot a harmincéves jubileumát ünneplő István, a királlyal zárják majd Szegeden. A nemzeti rockoperát új rendezésben, szereplőgárdával, látványvilággal, élő zenekarral mutatják be. Bátyai Edina igazgató hozzátette, hogy formabontó produkcióra számíthat a közönség, de részleteket nem árult el.

A 2013-as évadra a jegyértékesítés várhatóan október közepén kezdődik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr198000011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása