7óra7

Nagy Ervin a szegedi Leányvásár főszerepében

Nagy Ervin a szegedi Leányvásár főszerepében

2013. 07. 07. | 7óra7

Castingok és hosszú hónapokig tartó kreatív tervezés eredményeként megszületett a Leányvásár szereposztása, mely a Kossuth-díjas film- és színházrendező, Gothár Péter rendezésében kerül színre. Ezzel az operettel indul idén a Szegedi Szabadtéri Játékok, melyet három előadásban, július 5-én, 6-án és 7-én láthatnak a nézők, méghozzá friss, a hagyományokhoz hű, ám a művet frappánsan átalakító koncepcióban.

Nagy Ervin a Szegedi Szabadtéri Játékok Marica grófnő című előadásában

A produkció stábja igazi színházi kuriózum: ezek a művészek kizárólag a Dóm téren dolgoznak együtt, máshol közös produkcióban nem láthatók. Gothár anyaszínházából, a budapesti Katona József Színházból válogatott be több színészt is a darabba, de érkeznek szereplők a Vígből és az Operettből is. Tom Migglest Nagy Ervin alakítja, Harrisont Ujlaki Dénes, feleségét Schell Judit, lányukat, Lucy Harissont pedig Bordás Barbara kelti életre. Az ütődött Rottenberg gróf bőrébe Keresztes Tamás bújik. Bessy Kiss Diána Magdolna, a polgármester Hegedűs D. Géza lesz, kisebb szerepekben Kocsis Gergőt is láthatjuk. Az előadás koreográfiáját a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, Juronics Tamás álmodja színpadra, a díszletet Gothár Péter tervezi.

A Dóm téri operettjátszás 2005-ben a Csárdáskirálynővel a forradalmi megújulás útjára lépett: a poros színpadi elgondolásokat felváltották a kortárs, fiatalos kiállítású produkciók. A nézők azóta rajonganak az új művészeti koncepcióért. Gothár szerzőtársaival, a népszerű Túl a Maszat-hegyen című verses meseregény írójával, számos klasszikus dráma „újrafordítójával”, Varró Dániellel (dalszöveg) illetve Vinnai Andrással (szövegkönyv) egy teljesen új komikus szituációra épít, ehhez formálva a darab szövegét is. Az egész előadáson végigvonuló, fő helyzetkomikum a kövérek és soványak ellentétére épül, amely számtalan kacagtató helyzetet szül és a darab egyik fontos bonyodalmát, Tom Miggles álcáját is hangsúlyosabbá teszi. A közönségkedvenc dalokat, így a Kettecsként és a Gilolót természetesen eredeti szöveggel, változatlanul hallhatja a közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1007998757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása