7óra7

Mint a fagyöngy - sepsiszentgyörgyi előadás a Szkénében

Mint a fagyöngy - sepsiszentgyörgyi előadás a Szkénében

2013. 07. 07. | 7óra7

„Ott marad valaki: egy kislány az én szemeimmel és egy erős, de kedvetlen fiatal fiú. Az ő hangjukat hallom. De aki marad, távolabb van azoknál is, akik elmentek.” (Pier Paolo Pasolini)

Mint a fagyöngy

A Gemza Péter rendezte előadás elsősorban arra a kérdésre keresi a választ, hogy egy határhelyzetbe került ember hogyan találhatja meg az adott abszurd létformában élete értelmét. A főszereplő tanár egy elszigetelt falu foglyául esik, ahol egy magányos nővel összezárva értelmetlen robotmunkát kényszerül végezni. Méltóságától megfosztva először lázad helyzete ellen, majd alkudozni próbál, míg végül társra talál az asszonyban és küzdeni kezd közös céljaikért.

A produkció a regény, a mozgás, a zene, a csend, a fény, a sötétség és a költészet játékából születik meg. A férfit Veres Nagy Attila, a nőt Nagy Eszter játssza, a falubeliek szerepében Bajkó László, Polgár Emília, Szekrényes László látható. Az előadás zenéjét Mezei Szilárd szerezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37999259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása